Event Agencies

Mar 28, 2024, 16:18
Push To Talk lanceert Terug Naar Werk Traject met drietalig webinar

Push To Talk lanceert Terug Naar Werk Traject met drietalig webinar

17 februari 2022

Push To Talk organiseerde als live communication agentschap een webinar voor 1500 professionals over de terugkeer naar werk na een periode van arbeidsongeschiktheid. Voor en achter de schermen haalden meer dan 20 experts alles uit de kast om het publiek te informeren over het Terug Naar Werk Traject. Met een plenair gedeelte in het Frans en het Nederlands en workshops en live chats in de drie landstalen kregen de deelnemers informatie op maat van de eigen regio.

Eén webinar

Na hun herstel ondervinden langdurig arbeidsongeschikten heel wat moeilijkheden om opnieuw aan het werk te gaan. Daarom heeft minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, Frank Vandenbroucke, het Terug Naar Werk Traject en de Terug Naar Werk Coördinatoren in het leven geroepen. Met één webinar wil de minister het concept lanceren, bekendmaken en duiden binnen het werkveld. Het Riziv is trekker van het project en koos Push To Talk uit voor de organisatie van het webinar.

Drie talen, vier regio’s

De wetgeving en de arbeidsmarkt verschillen echter sterk in Vlaanderen, Wallonië, Brussel en Duitstalig België. Bovendien spreken we in België drie verschillende talen. In de voormiddag vond het plenair gedeelte plaats met simultaanvertaling in het Nederlands en het Frans. In de namiddag volgden vier regionale workshops in het Nederlands, Frans en Duits. De federale minister Vandenbroucke, de drie regionale ministers en meer dan 20 experts in de regionale workshops vertelden waarom Terug Naar Werk Trajecten zo belangrijk zijn. Bovendien kreeg het online publiek de kans om live te reageren en om vragen te stellen via de chat.

Een afwisselend programma

Om alles vlekkeloos te laten verlopen stelde Push To Talk een gedetailleerd inhoudelijk en technisch draaiboek op. Een online event moet boeien van begin tot eind. Push To Talk zorgde voor een strak tempo met voldoende afwisseling tussen interviews, presentaties, panelgesprekken en vooraf opgenomen video’s. De workshops in de namiddag begonnen met een boodschap van de bevoegde regionale minister gevolgd door een panelgesprek met experts uit de eigen regio. Zo voelden de deelnemers meteen aan dat het thema ook in hun regio hoog op de agenda staat.

Professionele aanpak

Vooraf werden tolken, sprekers, experts en journaliste Hanne Decoutere uitgebreid gebriefd. Een professionele cameraploeg en technische crew verzorgden de opnames en streaming vanuit het Riziv-gebouw in Brussel. Dankzij een prima voorbereiding konden de AV-technici, IT’ers, tolken, sprekers en experts achter de chat zich helemaal concentreren op hun taak om van het webinar een succes te maken. Vanzelfsprekend werden de luchtkwaliteit en de coronamaatregelen gedurende de opnames te allen tijde verzekerd.

Live conversation

Tijdens de workshops kon het publiek in de drie landstalen vragen stellen via de chat. Push To Talk leidde elke vraag naar de juiste expert met de juiste achtergrond in de callroom. Zo kregen eenvoudige vragen nog tijdens de uitzending een antwoord. Meer ingewikkelde vragen werden afgeleid naar de bevoegde diensten voor follow-up.

Communicatie voor en na

Push To Talk stond in voor de communicatie voor, tijdens en na het event. Uitnodigingen, panelgesprekken, interviews, live chats, video’s …. brengen de boodschap tot leven en blijven verder leven na het event. Het levert het Riziv content en beeldmateriaal op om verder te gebruiken op de website, in opleidingen of in presentaties.

Push To Talk. We organise your conversation.

Meer van MediaMixer :