Event Agencies

Apr 27, 2024, 7:45
MediaMixer organiseert feest in het dorp voor VDAB

MediaMixer organiseert feest in het dorp voor VDAB

29 juni 2023

Op 30 mei 2023 organiseerde MediaMixer al voor de tweede keer een personeelsfestival voor VDAB. Met ruim 5000 medewerkers is VDAB een klein dorp maar dan wel met medewerkers die in alle Vlaamse provincies werken. MediaMixer bracht het hele dorp bij elkaar voor een schitterend dorpsfeest met muziek van Guga Baul en De Romeo’s, talent uit eigen huis, straattheater, actieve workshops en live radio. Kortom, een hele dag lang vol belevenissen, verhalen en good vibes.

Wow, wat zij allemaal kunnen

Elke dag geven ruim 5000 VDAB-medewerkers het beste van zichzelf op het hoofkantoor en in de kantoren verspreid over alle Vlaamse provincies. Samen zijn ze met evenveel als een gemiddeld Vlaams dorp. Een dorp met een eigen identiteit waar ze met zijn allen fier op zijn.

Een prachtig dorp. Wow, wat zij allemaal kunnen. Met elk hun eigen talent zijn ze samen sterk voor werk. MediaMixer bracht hen allemaal samen voor één groot dorpsfeest. Een feest om samen plezier te maken, om te schitteren op het podium, mee te zingen of zalig te relaxen met de collega’s. In het VDAB-dorp voelt iedereen zich helemaal thuis. Iedereen kent elkaar. Iedereen is van het dorp en het dorp is van iedereen!

Wow, wat een dorp

In het Asiat Park in Vilvoorde verscheen een pop-up dorp op maat van VDAB. Het Asiat Park is een duurzame plek met veel karakter waar de VDAB-talenten zich helemaal thuis voelen. De voormalige militaire basis combineert industriële archeologie met veel groene ruimte. Het is een thuishaven voor circulaire bedrijven, horeca, cultuur en recreatie.

Ook MediaMixer en VDAB dragen duurzaamheid hoog in het vaandel. Het afval werd tot een minimum beperkt en waar mogelijk ging de keuze naar hergebruik en recyclage. Ook voor de VDAB-werknemers is duurzaamheid een evidentie. Zij gaven massaal gevolg aan de oproep om zich duurzaam te verplaatsen en kwamen bijna allemaal met de trein, de bus of de fiets naar het feest.

Het VDAB-dorpsfeest speelde zich af op en rond een marktplein met een centraal podium, een airstreamer voor live radio, eet- en drinkgelegenheden, een kapel, een kiosk, een zweefmolen en tal van attracties.

Wow, wat een feest

Het VDAB-dorp vormde de locatie voor een zomers festival. Op het grote podium bracht Guga Baul de sfeer erin met swingende muziek en een flinke portie humor. De Romeo’s vervolgden met een topconcert vol sfeer en ambiance. De VDAB-medewerkers dolden, zongen en dansten. Iedereen bewoog mee. Talent uit eigen huis schitterde op de kleine podia en verzorgt workshops in de kapel. Wie liever iets actief deed, kon rolschaatsen, klimmen, inline dansen, koersen op rollen … Straat- en circusartiesten zorgden voor onverwacht spektakel, verbazingwekkende acts of een grappige kwinkslag tussendoor. Vrolijke losbol, onstuimige spring-in-‘t-veld of stille genieter? Het was een feest op maat van iedereen.

Wow, wat een vibes

De hele dag kwam het verhaal van VDAB in beweging met live radio. Ann Van Elsen presenteerde met en voor de VDAB-collega’s zes uur lang live leuke anekdotes, interviews, spelletjes en een heleboel verzoekplaten vanuit de airstreamer naast het podium. ’s Morgens vroeg al konden de collega’s live afstemmen op deze fantastische dorpsradio. De radio was het ideale medium om verhalen en collega’s uit alle provincies met elkaar te verbinden. De opnames leverden prachtig materiaal op om te hergebruiken op social media, intranet en internet. De aangevraagde nummers werden opgenomen in een Spotify-lijst als aandenken aan het prachtige dorpsfeest dat de VDAB-medewerkers samen hebben beleefd.

De VDAB-medewerkers zijn samen sterk voor werk. Elk met hun eigen talent. Elk met hun eigen verhaal. Verhalen die hen verbinden en samenbrengen zoals in een dorp waarin iedereen elkaar kent.

MediaMixer is een storytelling agency dat content in beweging brengt.

Meer van MediaMixer :