Event Agencies

Apr 19, 2024, 17:55
Rode Kruis-Vlaanderen brengt magie van Minnie Mouse digitaal tot leven met Push To Talk

Rode Kruis-Vlaanderen brengt magie van Minnie Mouse digitaal tot leven met Push To Talk

24 februari 2022

Live communicatiebureau Push To Talk mocht afgelopen weekend voor het tweede jaar op rij het digitale event organiseren waarmee Rode Kruis-Vlaanderen zijn jaarlijkse stickeractie intern aftrapt. Alle 13.000 vrijwilligers waren uitgenodigd op een magische online talkshow. Op het programma stonden boeiende interviews, straffe getuigenissen en natuurlijk ook de onthulling van de sticker voor 2022. Ster van de avond was Minnie Mouse. Ook de Disneyheldin helpt helpen. Want iedereen kan iemand helpen is de slogan van Rode Kruis-Vlaanderen.

De wonderlijke wereld van het Rode Kruis

Met een online talkshow wil Rode Kruis-Vlaanderen de vrijwilligers bedanken, informeren, inspireren en motiveren voor de hulpverlening en de stickerverkoop. De strategie 2025 zet in op blijven verbinden. Dat is nodig, want het voorbije coronajaar waren er minder evenementen en minder fysieke bijeenkomsten om elkaar te ontmoeten.

De liveopnames en streaming vonden plaats vanuit een unieke locatie met een look & feel die past bij de cultuur van Rode Kruis-Vlaanderen: de loods van de logistieke eenheid in Mechelen. Van hieruit vertrekken normaal vrachtwagens, commandowagens, terreinwagens, brancards, mondmaskers … naar afdelingen in heel Vlaanderen. Met een creatieve make-over toverde Push To Talk de loods om in een sprookjesachtig televisiedecor voor een magische talkshow.

1, 2, 3 … live, actie

De voorbereiding is achter de rug. Het decor staat klaar. Na een inhoudelijke briefing van gastvrouw Goedele Wachters, een technische doorloop voor de crew en een snelcursus presenteren en cameragewenning voor de Rode Kruisgasten is iedereen paraat. Camera’s, regie, internetverbinding, vooraf opgenomen video’s: check! Nog even aftellen en de allereerste Rode Kruistalkshow met live streaming naar 14.000 vrijwilligers gaat van start.

14.000 vrijwilligers verbinden

Het Rode Kruis wil de vrijwilligers blijven verbinden met de organisatie, met de medewerkers en met elkaar. Met interviews en videogetuigenissen krijgen ze tijdens de Prelude uitleg over de training in gezondheidsvaardigheden, de samenwerking met burgervrijwilligers, de zorgbib en het lopende wetenschappelijk onderzoek. Nog tijdens de uitzending mochten ze hierop live reageren, ideeën lanceren en vragen stellen via een gesloten chat. En dan was het tijd voor het hoogtepunt van de avond: de uitrol van de nieuwe stickercampagne en de onthulling van het stickerfiguurtje.

Disneyheldin Minnie Mouse helpt helpen

Minnie Mouse prijkt dit jaar met trots op de sticker. Ze is een charmante heldin en helpt graag helpen. Disneyland®Paris droomt van een inclusieve wereld waarin we elkaar helpen. Door de stickerverkoop te steunen maakt het deze droom waar. De 228 lokale Rode Kruisafdelingen halen namelijk hun werkingsmiddelen uit de jaarlijkse stickercampagne.

Blijven verbinden

De video’s en de uitzending zelf zijn prima materiaal om op de vrijwilligerswebsite van het Rode Kruis te bekijken en te herbekijken. Zo blijft de boodschap verder leven en kan het Rode Kruis medewerkers en vrijwilligers blijven verbinden.

Iedereen kan iemand helpen

Push To Talk brengt met een wervelende digitale talkshow de wonderlijke wereld van het Rode Kruis tot leven. In deze wereld zijn alle medewerkers en vrijwilligers verbonden en leven ze samen toe naar het meest magische moment van het jaar: de onthulling van de sticker van het Rode Kruis. Wat een verrassing! Niemand minder dan Minnie Mouse helpt helpen.

Zo komt de magie tot leven. De magie van iemand helpen. De magie van samen iemand helpen. Iedereen kan iemand helpen.

Wilt u ook uw verhaal vertellen op een digitaal event?

Push To Talk organiseert online events waar mensen elkaar online ontmoeten, elkaar verhalen vertellen, inspireren en emoties delen.

www.pushtotalk.be

Meer van MediaMixer :