Event Agencies

Nov 29, 2023, 15:41
MediaMixer organiseert openingsevents mastergebouw Antwerpse politie

MediaMixer organiseert openingsevents mastergebouw Antwerpse politie

19 oktober 2023

MediaMixer opende het nieuwe mastergebouw van de Antwerpse politie met een vipevent op vrijdagavond en een familierondleiding op zaterdag. Tientallen politiemedewerkers gidsten de 3000 bezoekers enthousiast via een parcours door het gebouw. Ze vertelden honderduit verhalen van vroeger en droomden van de toekomst. Met kleine anekdotes, grote verhalen en spectaculaire dronebeelden bracht MediaMixer content in beweging.

Drie handen op één plaat

Met een symbolische gezamenlijke handafdruk op een glazen plaat opende burgemeester, Bart De Wever, samen met Serge Muyters, korpschef, en Carlo Neyt, directeur operaties, plechtig het gloednieuwe politiegebouw. De gezamenlijke handdruk is de sleutel tot het hypermoderne politiegebouw dat uitnodigt tot samenwerking. De 250 vips genoten via dronebeelden van een spectaculaire kennismakingsvlucht in en rond het gebouw.

Een hypermodern politiegebouw

Het nieuwe mastergebouw was enkele weken voor de officiële opening al zo goed als volledig operationeel. Voor het eerst zitten 2200 politiemedewerkers samen in één gebouw. Het mastergebouw omvat vergaderruimtes, briefing- en controlekamers, cellen, verhoorlokalen en moderne oefenruimtes zoals een state-of-the-art-schietstand en een virtuele trainingsruimte. Het gebouw is uitgerust met innovatieve technologieën die de beveiliging versterken en de dagelijkse operaties vlot laten verlopen. Met zijn aangename omgeving, talrijke ramen, zitplaatsen, planten en een gezellig politieplein is het mastergebouw een ideale plek voor samenwerking en ontmoeting. Ook op de bezoekers heeft de omgeving een rustgevend en klantvriendelijk effect.

Op verkenning met authentieke verhalen

Op de familiedag kregen 3000 bezoekers de kans om de werkplek van hun partner of ouder te verkennen. Tientallen politiemedewerkers maakten hen met trots en enthousiasme wegwijs in het gebouw. Ze demonstreerden de geavanceerde technologieën en toonden de nieuwe mogelijkheden. Ze vertelden verhalen van vroeger en schetsten hun dromen en verwachtingen voor de toekomst.

Wouter Bruyns, woordvoerder: “Als projectleider voor het openingsweekend was ik op zoek naar een degelijke partner om samen het event vorm te geven. Tom Bellens en zijn team begrepen onze noden en hebben die samen omgezet in een complexe maar succesvolle aanpak. Het spreekt voor zich dat een event organiseren in een beveiligd gebouw deskundigheid en flexibiliteit vraagt. Het voordeel van de gekozen partner is dat creativiteit en hun oog voor veiligheid hand in hand kunnen gaan. Dat was beloofd en dat is ook zo uitgewerkt.”

Veiligheid en creativiteit gaan hand in hand

Tom Bellens, ceo: “MediaMixer laat niets aan het toeval over. Preventie en veiligheid vormen een integraal onderdeel van de cultuur bij MediaMixer. Alle medewerkers beschikken over een VCA-attest en volgen regelmatig bijscholingen over veilig werken en organiseren.

Een event en rondleiding organiseren in een operationeel politiegebouw vraagt een zorgvuldige voorbereiding en planning. Veiligheid is een prioriteit. Toch moet de rondleiding vooral een boeiende en leerrijke belevenis zijn voor alle bezoekers. Tegelijk mogen de politiemedewerkers met dienst geen hinder ondervinden bij hun essentiële taken. Daarom heeft MediaMixer in samenspraak met de politie vooraf een veiligheidsanalyse en een veiligheidsplan opgesteld. Via registratie en monitoring brengt het de bezoekersstromen in kaart. Bewegwijzering, linten, armbandjes en stewards zorgen ervoor dat iedereen het parcours volgt en dat nooduitgangen en doorgangen voor politiemensen vrij blijven.”

Content in motion

MediaMixer vertelt verhalen van klanten. Echte verhalen van echte mensen. Met een samenspel van inhoud en vorm komt content in beweging. Het verhaal van 2200 politiemedewerkers die samenwerken in één prachtig, hoogtechnologisch gebouw komt tot leven.

www.mediamixer.be

Meer van MediaMixer :