Event Agencies

Apr 20, 2024, 16:56
Port of Antwerp Triathlon Festival, een prachteditie

Port of Antwerp Triathlon Festival, een prachteditie

02 juli 2019

Push To Talk organiseerde voor de tweede keer het Port of Antwerp Triathlon Festival i.s.m. Port of Antwerp, Stad Antwerpen en Sport Inc. Iedereen kon deelnemen of supporteren. Zo’n 1.700 triatleten trotseerden de hitte op het spectaculaire parcours van deze buitengewone stadstriatlon. Een belevenis om nog lang over na te praten.

Een triatlonfeest voor iedereen

Het Port of Antwerp Triathlon Festival wil de triatlonsport promoten bij het grote publiek. Het evenement toont dat triatlon niet alleen voor topsporters is. Op het programma stonden wedstrijden voor kinderen, voor onervaren en amateursporters en voor de Belgische en de wereldtop.

Een uitdagende organisatie

Uit heel de wereld namen triatleten deel aan de enige wereldbekerwedstrijd in de Benelux. Het was nog maar de tweede keer dat zo’n wedstrijd in België plaatsvond. Daarbij verliep alles strikt volgens de regels van de internationale triatlonfederatie. En uiteraard moest ook de infrastructuur, de veiligheid en de waterkwaliteit perfect in orde zijn voor alle deelnemers.

Voor dit evenement was Push To Talk niet alleen eventorganisator, maar ook investeerder met een inbreng van eigen middelen in de vzw Antwerp Triathlon 2020. Daarnaast geniet het event steun van onder andere Stad Antwerpen en de Haven van Antwerpen.

Een prachtig parcours

Het resultaat was een dag boordevol sport en plezier. De 1.700 amateurs en profatleten trotseerden graag de hitte voor de unieke ervaring en het buitengewoon prachtige parcours. Duiken en zwemmen in de dokken. Lopen en fietsen over het trendy Eilandje en in de Antwerpse haven. Draaien en keren tussen het MAS, over de kasseien langs de Schelde, naar het Havenhuis en terugkeren langs het Kattendijkdok. Het was alle moeite meer dan waard.

Een spectaculaire stadstriatlon

Dankzij het sterke deelnemersveld, de korte afstand en de kasseien zorgde de wereldbekerwedstrijd voor spektakel van de bovenste plank. De Belgische deelnemers toonden dat ze hun plaats bij de wereldtop echt verdienen. Erwin Vanderplancke zette de beste looptijd neer en eindigde als elfde. Valerie Barthelemy kwam als eerste vrouw uit het water en haalde een knappe zevende plaats.

In de mooiste stad van de wereld

De 10.000 kijklustigen supporterden rondom het parcours en bewonderden de triatleten van dichtbij. Tussendoor genoten ze in de schaduw van het MAS van muziek, van een drankje en een hapje en van de mooie stad.

Een snikhete zomerdag, een spectaculaire stadstriatlon en een prachtig parcours. Een dag om nog lang over te vertellen.

Ook op zoek naar een event om nog lang over te vertellen?

Push To Talk luistert naar uw verhaal en vertaalt het in spraakmakende events. Soms klein, soms groot tot zeer groot. Verhalen worden emoties. Uw boodschap beklijft. Uw cultuur komt tot leven.

www.pushtotalk.be
Wij brengen uw cultuur tot leven

Meer van MediaMixer :