Event Agencies

Aug 5, 2020, 9:23
VO Citizen op kop van de campagne van de Tour de France voor Brussel Mobiliteit

VO Citizen op kop van de campagne van de Tour de France voor Brussel Mobiliteit

01 juli 2019

Het startschot van de Ronde van Frankrijk en de etappes door Brussel komen steeds dichterbij en brengen een uitdaging van formaat met zich mee voor Brussel Mobiliteit om de burgers zo goed mogelijk te informeren over de mobiliteitsbeperkingen. Om iedereen zo goed mogelijk te sensibiliseren, lanceerde VO Citizen een grootschalige campagne.

Van 4 tot 7 juli 2019 wordt in Brussel het officiële startschot gegeven van de Tour de France! Het was van 1958 geleden dat de stad die eer te beurt viel. Naast de nodige trots wacht Brussel echter ook een hele uitdaging op het vlak van mobiliteit. Tijdens die 4 dagen worden er honderdduizenden bezoekers verwacht en zullen de meeste grote verbindingswegen gesloten zijn.

Bij een uitzonderlijk evenement hoort uiteraard ook een al even uitzonderlijke campagne! En opdat de hoogmis van het wielrennen ook die van de mobiliteit zou worden voor iedereen, informeren Brussel Mobiliteit en VO Citizen u zodat u uw verplaatsingen kunt aanpassen.

Zoals ze zeggen in het peloton: gun je auto eens een rustdag!

Om de buurtbewoners, maar ook alle andere Belgische of buitenlandse bezoekers zo goed mogelijk te sensibiliseren, lanceerde VO Citizen een grootschalige campagne met een persconferentie, een website, een offline en online affichecampagne, radio- en tv-spots, aanwezigheid op de sociale media en zelfs actiecampagnes in de straten van Brussel om de burgers aan te zetten andere vervoermiddelen te nemen dan de wagen, om zo geen onnodige files te veroorzaken in de stad.

Zo hebt u sinds 24 juni misschien al onze branded moto zien voorbijrijden die de Ronde van Frankrijk aankondigt, of de valse wielklemmen op de wagens in de Brusselse straten al opgemerkt.

Sportjournalisten Rodrigo Beenkens en Karl Vannieuwkerke sprongen alvast op de kar en leenden hun stem voor de tv- en radiospots. Ook de app Waze houdt u op de hoogte van de mogelijke alternatieven tijdens het evenement.

 Meer weten over de campagne? Bezoek dan de website https://granddepart.mobilite-mobiliteit.brussels/nl

Meer van vo event :