Decors & Stands

Mar 29, 2020, 8:24
Ecologische veranderingen bij Levi Party Rental

Ecologische veranderingen bij Levi Party Rental

27 januari 2020

Hoe je het ook draait of keert, het blijft voor elk bedrijf een uitdaging om op een meer ecologische manier te werken. Vele maatregelen nemen we allemaal al, zoals sorteren. Maar Levi Party Rental vindt dat een bedrijf met bijna 100 werknemers net iets meer moet doen dan de opgelegde maatregelen.

In 2019 begon Levi Party Rental om van elke beslissing die gemaakt wordt ook de ecologische voetafdruk te bekijken. Daar zijn heel wat veranderingen uit voort gevloeid, sommige heel klein, andere groter maar allemaal met een positieve impact op ons milieu en klimaat. Een overzichtje…

recycle

1.Volledig gescheiden afvalstromen
Dat wil zeggen dat men bij Levi Party Rental enkele afvalcontainers meer heeft dan de gemiddelde Vlaming. Papier, plasticfolie, harde plastics, hol glas, loodhoudend glas, metaal, hout en restafval worden volledig apart gesorteerd.

Na het sorteren zorgt de balenpers voor de verwerking van het meest volumineuze afvalmateriaal zoals karton en plasticfolie.

schermafbeelding 2019 10 22 om 15.33.48
2.Eigen wasserij sinds 2019
Door dit proces zelf in handen te nemen vallen alle transporten weg die dagelijks gebeurden van en naar de wasserij. Anderzijds kan men zelf kiezen hoe alle nappage wordt ingepakt en vervoerd. De plastic zakken waarin alle textiel vroeger bij de klant werd geleverd zijn vervangen door herbruikbare bakken. Het linnen wordt beschermd tegen stof met FSC goedgekeurd, gerecycleerd papier.

cup
3.Geen bekers meer!
Veel water drinken is gezond, maar de (afval)hoop aan beker die het met zich meebrengt minder. Daarom kregen de personeelsleden een herbruikbare fles. Bovendien worden alle drankdispensers binnenkort verwijderd en komt er een drinkwater systeem op het leidingwater.

ecovertekengebied 1


4.ECOVER for the win
De 30 lopende meter aan vaatwasmachines werken alleen op Ecover afwas- en spoelmiddelen. Deze hebben een ecolabel en zijn ecologisch afbreekbaar.

fsc label
5.Papier hier!
Facturen worden digitaal doorgestuurd. Loonbrieven worden digitaal verstuurd. En binnenkort worden ook de bestelbonnen digitaal bij de klant afgetekend d.mv. een tablet. Waar wel nog papier gedrukt wordt is het gerecycled papier met FSC label.

jackjones


6.Bye bye Jack & Jones

Je hebt er misschien nog nooit op gelet, maar alle vrachtwagens van Levi Party Rental hebben een naam. Jack & Jones werden echter op pensioen gestuurd in 2019. Ze zijn vervangen door hun milieuvriendelijkere collega's Murphy en Gaston.

Meer van Levi Party Rental :

Levi Party Rental