Event Agencies

Mar 29, 2024, 11:09
Re-integratie werkt! Push To Talk organiseert online symposium voor de UGent

Re-integratie werkt! Push To Talk organiseert online symposium voor de UGent

20 mei 2021

In opdracht van de UGent organiseerde live communicatie bureau Push To Talk een sterk inhoudelijk en online live symposium voor over de re-integratie van langdurig zieken. Wetenschappers, professionals en beleidsmakers deelden hun inzichten en ervaringen met 400 Vlaamse en Waalse deelnemers onder de noemer ‘Het kan. Re-integratie werkt!’.

Meer dan 1 op 10 werknemers is langdurig ziek. Op drie jaar tijd is het aantal werknemers met een burn-out verdubbeld. Door snel te starten met een re-integratietraject en te focussen op wat iemand wel kan, stijgen de slaagkansen op re-integratie. Het departement ergotherapie van de UGent wilde de kennis hierover vergroten en praktijkervaringen uitwisselen. Push To Talk werd als partner gekozen voor de uitwerking van een digitaal symposium.

Sprekers op diverse locaties

Vanuit het prachtige peristilium van de UGent ontving moderator Krista Bracke de keynote speakers en de panelleden voor het live online debat. Tussendoor schakelde de regie van Push To Talk live tussen de aanwezige sprekers, de gasten op locatie en vooraf opgenomen video’s. Professor Reneman presenteerde zelf live voor de camera zijn slides vanuit Groningen. Daarna zat hij online via een scherm live mee aan tafel tijdens het debat. Ook minister Vandenbroucke was live online aanwezig vanuit zijn kantoor en reageerde enthousiast op de sterke inhoudelijke debatten. Het enthousiaste publiek stelde massaal vragen via de chat. Deze technische uitdagingen werden tot een goed einde gebracht dankzij een gedetailleerd draaiboek, een grondige briefing van de sprekers en het vooraf testen van alle verbindingen.

Inspirerende inzichten en levendige debatten

Maar het technische aspect moet natuurlijk ten dienste staan van een sterk inhoudelijk verhaal. Tijdens het online symposium deelden academici uit diverse wetenschappelijke disciplines hun inzichten. Langdurig zieken, bedrijfsartsen en ergotherapeuten vertelden over hun ervaringen in de praktijk. De ministers van Werk, Hilde Crevits en van Sociale Zaken, Frank Vandenbroucke presenteerden hun visie. De wetenschappelijke presentaties inspireerden. De praktijkverhalen prikkelden. De visies daagden uit. Ze stimuleerden het publiek om vragen te stellen aan het panel via de chat. Zo leidt conversatie tot nieuwe inzichten. En tot een gezamenlijke aanpak waarbij re-integratie werkt.

De conversatie gaat verder, ook na het symposium

Na het plenaire gedeelte volgde nog een reeks interactieve workshops. Die zoomden dieper in op enkele relevante aspecten van re-integratie van langdurig zieken op de werkvloer. Samen ervaringen uitwisselen met kennis van zaken stond centraal. Zo stimuleren wetenschappelijke inzichten tot verbeteringen voor de arbeidsparticipatie van langdurig zieken in de dagelijkse praktijk. Bovendien werd alle content en communicatie samengebracht op een digitaal platform. Zo blijven alle straffe verhalen, boeiende gesprekken en spraakmakende belevenissen beschikbaar, en blijft de conversatie verder gaan.

Meer van MediaMixer :