Event Agencies

Feb 27, 2021, 11:09
“Het digitale event is een blijver”

“Het digitale event is een blijver”

17 december 2020

Sinds de uitbraak van de coronacrisis hebben heel wat agentschappen ingezet op digitale events. Ze zien het als een noodoplossing die hen moet helpen om dit moeilijke jaar door te komen. Voor Tom Bellens, CEO van Push To Talk, zijn deze digitale events echter helemaal geen plan B. Volgens hem zal de digitale omwenteling een blijvende stempel drukken op de eventsector.

“Ik hoor collega’s soms vertellen dat ze hopen snel te kunnen terugkeren naar hun traditionele manier van werken”, zo zegt Tom Bellens. “Maar dat is een foute instelling. De impact van deze crisis zal blijvend zijn. Zelfs wanneer de gezondheidssituatie volledig genormaliseerd zou zijn, zullen we een aantal dingen op een andere manier blijven aanpakken. De toekomst is meer dan ooit digitaal.”

Vorm  ondergeschikt aan inhoud

Al van lang voor de coronacrisis verkondigt Tom Bellens dat de sector zoveel meer te bieden heeft dan alleen maar het organiseren van een feestje. De boodschap moet centraal staan. “Tijdens deze crisis moesten wij bedrijven en organisaties continuïteit kunnen aanbieden op vlak van communicatie. En dat zal ook zo blijven eens deze crisis achter ons ligt. Ze moeten erop kunnen rekenen dat hun boodschap hun doelgroep bereikt. En of die ontmoetingen nu live of digitaal worden georganiseerd, dat is van ondergeschikt belang.”

Sneller in contact met de doelgroep

Veel organisaties hebben de voorbije maanden kennisgemaakt met mogelijkheden die ze voorheen niet zagen. “Digitaal is geen hype. Goed georganiseerde digitale evenementen zullen blijven bestaan. Want de voordelen die we van deze oplossing hebben ontdekt wegen niet op tegen de nadelen. Digitaal kan men sneller in contact komen met stakeholders. Het inhoudelijke voorbereiding vergt weliswaar iets meer tijd, maar heel wat praktische belemmeringen – zoals het vinden van een geschikte datum en locatie - vallen weg, waardoor je uiteindelijk toch sneller kunt schakelen.”

Conversatie leeft verder

Digitale events zorgen daarnaast ook voor een breder bereik. “Omdat heel wat praktische bezwaren wegvallen, trekken inhoudelijk sterke en creatief gebrachte digitale events vaak meer bezoekers dan eerdere fysieke edities. En wanneer deelnemers een bepaalde uiteenzetting niet live kunnen volgen, kan deze nog altijd geraadpleegd bekeken worden. Zo kom je tot een veel groter bereik, en zo blijft de conversatie ook langer leven. Daaruit ontstaan dan weer nieuwe impulsen, nieuwe inzichten en nieuwe ideeën. Dat is een enorme meerwaarde.”

Specialiseren en professionaliseren

Bedrijven en organisaties geloven in digitale events. Het is nu aan de eventsector om hier op te blijven inzetten. “Technologie en innovatie kunnen zorgen voor een verdere uitbouw van kwaliteitsvolle live communicatie. De tools die wij voor handen hebben geven ons tal van mogelijkheden: een interactieve televisieshow, reportages, polls, interactieve debatten, een combinatie van meerdere locaties, keynote speakers die inbellen… Een digitaal event organiseren is echter specialistenwerk. De lat ligt hoog. Strategie, regie, inhoud, camerawerk, live streaming en digitaal platform moeten de virtuele bezoekers een wow-gevoel bezorgen. Daarom is het is nu het moment voor agentschappen om verder te professionaliseren en hun expertise bij te schaven”, zo besluit Tom Bellens.

Meer van pushtotalk :