Event Agencies

Sep 22, 2019, 5:58
Push To Talk laat toekomst beleven bij Umicore

Push To Talk laat toekomst beleven bij Umicore

06 november 2018

Stap mee in de toekomst. Die slogan bedacht Push To Talk voor de opendeurdagen van Umicore in Olen. Op 5 oktober 2018 ontdekten 400 jongeren de fabriek en de onderzoeksafdeling. In het weekend van 6 en 7 oktober gingen de deuren open voor iedereen: werknemers en hun familie, potentiële werknemers, buren, stakeholders. In totaal wandelden 6.500 nieuwsgierigen langs de technologie van de toekomst. Een unieke kans om The Umicore Way live te beleven.

Umicore zet deuren open naar de toekomst

Umicore is een op en top Belgisch bedrijf in volle groei. In het wereldwijde onderzoekscentrum in Olen doet het onderzoek naar de productie en recycling van batterijmaterialen. Op de site produceert het chemische producten met kobalt, nikkel en germanium: Materials for a better life.

Umicore ontwikkelt onder meer de grondstoffen voor de zonnecellen in satellieten, voor glasvezels en voor herlaadbare batterijen in elektrische wagens. Het geeft kostbare metalen een nieuw leven. Kortom, het werkt aan oplossingen om op een efficiënte, duurzame en milieuvriendelijke manier energie op te wekken.

The Umicore Way

Umicore is een duurzaam bedrijf in volle groei dat investeert in de toekomst. Daardoor is het een aantrekkelijke werkgever voor kandidaten met een wetenschappelijk of technisch profiel. Umicore is trots op zijn duurzame bijdrage in de industrie en in het dagelijkse leven. Openheid, innovatie, respect, teamwerk en toewijding zijn cruciaal voor dat succes. Deze kernwaarden leven echt binnen het bedrijf.

Tijdens de opendeurdagen heeft Push To Talk deze waarden extra in de verf gezet met presentaties, rondleidingen, infopanelen, inhoudelijke video’s, levensechte foto’s ... maar bovenal met de hulp van honderden enthousiaste medewerkers. Ze vertelden met een enorme toewijding en met kennis van zaken over hun werk en hun bedrijf. In simpele woorden en met demonstraties kregen de bezoekers inkijk in het wetenschappelijk onderzoek en de industriële productieprocessen. Met veel trots brachten ze The Umicore Way tot leven.

Live experiences

De bezoekers konden twee uur lang die cultuur ‘live’ ervaren. Zo kon je het gehalte aan metalen in je ring laten testen, door een microscoop kijken, waterproefjes uitvoeren, je warme plekjes ontdekken met een infraroodcamera, je kennis testen in een quiz … De medewerkers stonden altijd paraat om te helpen of uitleg te geven. Elke vraag kreeg een antwoord.

Op het eind van de rondleiding volgden spectaculaire races met elektrische wagens gebouwd door studenten en de Mahindra-racewagen voor de Formula E. Zo kon de bezoeker veilig vanaf de tribune kennismaken met racen op een duurzame manier.

Zoveel meer dan eventorganisatie

Push To Talk kwam na een uitgebreide competitie als winnaar uit de bus. Umicore koos Push To Talk voor het sterk inhoudelijk verhaal, het doordachte scenario, de integratie van video, het aantrekkelijk grafisch ontwerp, de professionele veiligheidsaanpak en de goed voorbereide logistieke planning. Ook het uitgekiende voor- en natraject was een grote troef. Na de eerste gesprekken in de zomer van 2017 volgde een intense samenwerking en voorbereiding. Het resultaat? Een geslaagde opendeurdag waarin de medewerkers hun bedrijf trots voorstelden als een innovatieve, duurzame en aantrekkelijke werkgever.

Veiligheid en creativiteit gaan hand in hand

Tijdens het hele event kon je de focus op veiligheid en duurzaamheid live beleven. Rond veiligheid heeft Push To Talk niets aan het toeval overgelaten. Vanuit een centrale commandokamer werd het hele event doorlopend gemonitord. Een perfecte samenwerking tussen veiligheid en creativiteit. Bij de inschrijving werd de grote groep bezoekers in ‘slots’ ingedeeld. Elke bezoeker kreeg een armbandje om in- en uit te checken en een veiligheidsbril. Het hele parcours was met nadarhekken en linten afgezet. Overal hielden medewerkers en stewards een oogje in het zeil.

Een duurzame toekomst

Umicore werkt elke dag aan een duurzame toekomst. Dat uit zich niet alleen in ontwikkeling, productie en recycling van duurzame materialen, maar in elk proces. Op de opendeurdag kwamen ook de sociale en milieucriteria bij de aankoop van grondstoffen, het duurzaam energiegebruik via windturbines en warmtekrachtkoppeling en de eigen waterzuiveringsinstallatie aan bod. Over de vervuiling van het terrein in het verleden werd open gecommuniceerd.

Jobs, jobs, jobs

Umicore is een bedrijf in volle groei dat constant op zoek is naar talent. Tijdens de unieke rondleiding toonden infopanelen en enthousiaste werknemers de vele jobs en troeven van een carrière bij Umicore: Elke dag bouwen aan een schonere en betere wereld in een innovatieve omgeving met veel opleidingsmogelijkheden. In de HR-stand die Push To Talk voor Umicore heeft gecreëerd, kregen geïnteresseerden uitleg om meteen te solliciteren.

Benieuwd hoe Push To Talk uw bedrijfscultuur tot leven kan brengen?

Push To Talk vertelt u graag hoe u van uw bedrijfscultuur een live experience maakt.

www.pushtotalk.be

Meer van pushtotalk :