Vaste & tijdelijke locaties

Feb 27, 2021, 10:24
Nekkerhal Mechelen en Flanders Expo Gent in volle voorbereiding om binnenkort te openen als vaccinatiecentrum

Nekkerhal Mechelen en Flanders Expo Gent in volle voorbereiding om binnenkort te openen als vaccinatiecentrum

14 januari 2021

Afgelopen maandag beslisten het stadsbestuur van Gent en Mechelen om Flanders Expo en de Nekkerhal in Mechelen, 2 eventlocaties van Easyfairs België, vanaf februari in te schakelen als vaccinatiecentra voor de brede bevolking. Momenteel is Easyfairs nog in gesprek met het stadsbestuur van Antwerpen en Namen rond het inschakelen van Antwerp Expo en Namur Expo.

In Gent wordt gekeken naar hal 2 of hal 7 van Flanders Expo die vanaf maart omgevormd zal worden tot een centraal vaccinatiecentrum voor de brede bevolking. Er is voldoende ruimte om voldoende vaccinatiestraten in te richten. Afhankelijk van het aantal vaccinatielijnen zouden er elke dag tot 4.000 mensen of meer ingeënt worden, ook ‘s avonds en in het weekend. Als er meer vaccins beschikbaar zijn, kan het centrum een versnelling hoger schakelen, zowel in aantal vaccinatiestraten als in een langere openingsuren.

In Mechelen zal ongeveer een derde van de Nekkerhal de komende maanden, van februari tot eind september, worden ingericht als vaccinatiecentrum. Voor de inrichting wordt zoveel als mogelijk samengewerkt met de lokale evenementensector. De opbouw ging gisteren reeds van start.

De lokale besturen van Gent en Mechelen kozen Flanders Expo en de Nekkerhal als vaccinatiecentra omwille van een aantal redenen: vlotte bereikbaarheid zowel met de wagen als via het openbaar vervoer en ruime, goed geventileerde hallen die het mogelijk maken om alle social distancing en andere veiligheidsmaatregelen te respecteren. Bovendien heeft Easyfairs de afgelopen maanden al heel wat ervaring opgedaan met het ontvangen van grote groepen mensen op een heel veilige manier dankzij de organisatie van tienduizenden examens van de Universiteiten en Hogescholen van Gent en Antwerpen.

Alain D’Haese, COO Easyfairs Belgium: “Wij zijn blij dat wij door het ter beschikking stellen van twee van onze eventlocaties kunnen bijdragen tot de vaccinatiecampagne van de Belgische bevolking. Wij kijken er naar uit dat deze massale vaccinatie vlot zal verlopen en op korte termijn ook zal bijdragen tot het heropstarten van onze sector. Wij zien dat als de start van een mooi perspectief voor onze sector”

Meer van Easyfairs :

Easyfairs