Event management

Jun 6, 2020, 12:26
Easyfairs Belgium schrapt de komende 2 maanden al haar events om de verdere verspreiding van het Corona virus mee te helpen afremmen

Easyfairs Belgium schrapt de komende 2 maanden al haar events om de verdere verspreiding van het Corona virus mee te helpen afremmen

13 maart 2020

Easyfairs Belgium heeft beslist om haar publieksevenementen en vakbeurzen die de komende weken in België gepland waren uit te stellen of af te lasten. Het gaat om 6 grote evenementen die in totaal meer dan 145.000 bezoekers op de been brengen. Easyfairs Belgium volgt hiermee de aanbeveling van de federale overheden en gezondheidsexperten en de richtlijnen van de lokale overheden.

Eigen evenementen van Easyfairs:

Naar aanleiding van de uitbraak en de verspreiding van het corona virus volgt Easyfairs, organisator van grote B2C en B2B evenementen, al wekenlang de ontwikkelingen op de voet, rekening houdend met de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie en de federale en lokale overheden. De belangrijkste prioriteit van Easyfairs tijdens deze kritische situatie is het garanderen van het welzijn, de gezondheid en de veiligheid van de bezoekers, exposanten en werknemers alsook andere externe betrokken partijen.

Eind vorige week werd beslist om Made in Asia, het Aziatische popcultuurfestival dat normaal zou doorgaan dit weekend (13-15 maart) uit te stellen naar 4, 5 en 6 september. Nu neemt Easyfairs de beslissing om alle 6 events die normaal zouden plaats vinden in maart en april uit te stellen naar een later tijdstip of af te lasten. Zo zal de bouwbeurs Bois&Habitat die normaal volgende week (20-23 maart) zou openen in Namur Expo pas plaatsvinden van 26 tot en met 29 juni.

De 38ste editie van Art Brussels, één van de meest gerenommeerde Europese kunstbeurzen, die normaal zou doorgaan van 23 tot en met 26 april in Tour&Taxis Brussel wordt uitgesteld naar eind juni (25-28 juni). De beurs Pumps&Valves and Maintenance, die zich richt naar industrieprofessionals gaat door op 17 en 18 juni in Anwerp Expo in plaats van 25 en 26 maart. Health&Care, dé vakbeurs voor de zorgsector verschuift van 21, 22 en 23 april naar 2,3 en 4 december in Flanders Expo Gent.

De voorjaarseditie van de Belgische Comic Con FACTS, die meer dan 35.000 fans op de been brengt naar Gent wordt afgelast. De internationale guests zoals Ian Somerhalder, Rebecca Mader en Troy Baker zullen alvast hun fans verwelkomen op de najaarseditie van FACTS die al gepland was op 24 en 25 oktober in Flanders Expo.

De komende uren en dagen worden alle betrokken exposanten en partners gecontacteerd om de volgende stappen te bespreken. De tickets van onze bezoekers blijven geldig voor de uitgestelde of volgende editie of zullen worden terugbetaald.

Evenementen van externe organisatoren:

Easyfairs Belgium baat in België ook 4 eventlocaties uit, nl Flanders Expo Gent, Namur Expo, Antwerp Expo en Nekkerhal Brussels North. De komende weken staan heel wat evenementen gepland van externe organisatoren. De meerderheid van hen heeft de afgelopen dagen al beslist om conform de richtlijnen uitgevaardigd door de lokale overheden te volgen en hun event uit te stellen. Easyfairs doet er alles aan om samen met de organisatoren getroffen beurzen en events te verplaatsen naar alternatieve data.

Dirk Van Roy, CEO Easyfairs Belgium: “Deze uitzonderlijke situatie is voor ons als eventbedrijf een bijzondere uitdaging. Wij stellen alles in het werk om zowel onze eigen events als die van externe organisatoren te verplaatsen naar een later tijdstip zodat de impact van de crisis tijdelijk en beperkt blijft. Easyfairs is een flexibele en solide organisatie die dit soort situatie het hoofd kan bieden.”

Meer van Easyfairs :

Easyfairs