Vaste & tijdelijke locaties

Jun 24, 2021, 7:23
Easyfairs is klaar voor de heropstart van zijn beurzen en de volledige heropening van zijn hallen

Easyfairs is klaar voor de heropstart van zijn beurzen en de volledige heropening van zijn hallen

18 mei 2021

Easyfairs België is opgelucht dat congressen, meetings, beurzen en evenementen vanaf 30 juli weer door kunnen gaan indien de vooropgestelde parameters qua aantal vaccinaties en qua bezetting op de afdeling intensieve zorg behaald worden en mits het naleven van de veiligheidsmaatregelen uit het nieuwe handels/beursprotocol dat in de loop van de komende dagen definitief goedgekeurd zal worden door de bevoegde instanties.

“De afgelopen maanden hebben wij binnen Easyfairs België de nodige voorbereidingen getroffen om vanaf 30 juli beurzen en events te organiseren rekening houdend met de veiligheidsmaat-regelen bepaald in het handels/beursprotocol. Op die manier kunnen wij aan al onze partners, exposanten, medewerkers en bezoekers op ieder ogenblik een veilig bezoek garanderen”, verklaart Dirk Van Roy, CEO van Easyfairs België.

Beurzen vallen vanaf 30 juli opnieuw onder het handels/beursprotocol, net zoals horeca en retail. Dit betekent dat er een specifiek protocol van toepassing zal zijn, los van andere evenementen zoals festivals. Welke veiligheidsmaatregelen zullen gelden, zal definitief bepaald worden door de bevoegde instanties in de loop van de komende dagen.

Omdat de veiligheid en gezondheid van onze exposanten, bezoekers en alle betrokken personen voor Easyfairs van primordiaal belang blijft, heeft het bedrijf ook een partnership afgesloten met SGS, een bedrijf dat internationaal gerenommeerd is inzake veiligheid en de controle erop. Concreet houdt dit partnership in dat er geregeld een audit gebeurt van onze eventlocaties en beurzen om een perfecte opvolging van onze veiligheids- en hygiëne protocols te garanderen.

Dirk Van Roy: “De afgelopen weken hebben wij enquêtes uitgestuurd naar een groot aantal bezoekers van onze najaarsbeurzen. Hieruit blijkt dat de overgrote meerderheid van de bezoekers vertrouwen heeft in veilige, succesvolle beurzen dit najaar. Ook de exposanten blijven hun vertrouwen uitspreken en willen dit najaar opnieuw zaken kunnen doen en nieuwe klanten ontmoeten. Dit stemt ons hoopvol dat wij ons vanaf het najaar langzamerhand uit deze zware crisis zullen kunnen werken.”

Ook de eventlocaties van Easyfairs - Flanders Expo, Antwerp Expo, Nekkerhal Mechelen en Namur Expo – zullen opnieuw de organisatoren van events zoals Flanders Collection Car, Countryside, Prowood, the World Choir games, ... verwelkomen in het najaar.

Eind mei zullen Flanders Expo en Antwerp Expo voor het tweede academiejaar op rij 45.000 studenten van Ugent, Hogeschool Gent en Universiteit Antwerpen ontvangen die hun examens op een corona proof manier en met respect voor de anderhalve meter afstand zullen afleggen. De afgelopen maanden deden Flanders Expo, Nekkerhal Mechelen en Namur Expo ook dienst als vaccinatiecentra. Ondertussen hebben de Easyfairs eventlocaties dus al heel wat praktijkervaring in het toepassen van de geldende veiligheidsmaatregelen en zijn ze helemaal klaar voor de heropening van de beurssector.

'Visit the future' met Easyfairs en kom meer te weten op www.easyfairsgroup.com

Meer van Easyfairs :

Easyfairs