Vaste & tijdelijke locaties

Sep 22, 2019, 18:27
Nieuw outlet concept helpt retailers met stocks

Nieuw outlet concept helpt retailers met stocks

11 december 2017

Seizoenen worden korter, trends zijn vluchtiger en de koopjesdrang bij het grote publiek groeit. Door toegenomen productie blijven veel retailers achter met stocks. Artexis, eigenaar en manager van event locaties, lanceerde daarom een nieuw verkoopkanaal waar merken gemakkelijk eindereeksen en overschotten van de hand kunnen doen.

“Grote retailers zoals FNG, Hunkemöller, Fiets!, ZEB, Torfs en anderen kloppen steeds vaker bij ons aan om stockverkopen & outlets te organiseren”, vertelt Alain D’Haese, Head of Artexis Belgium. “Om hen een oplossing te bieden, bedachten we het concept Grand Depot Outlet.”​

Dit nieuwe concept geeft de gekende outlets & fabrieksverkopen een nieuw elan. Vergeet de afgelegen koude fabriekshal, de lange wachtrijen en de noodgedwongen cash-betalingen aan de kassa. Wie houdt van een dagje comfortabel funshoppen, is bij Grand Depot Outlet aan het juiste adres.

Grand Depot Outlet mikt op beleving

“Wij willen meer zijn dan de doorsnee stockverkoop”, zegt Alain D’Haese. “Naast een ruim assortiment topmerken aan lage prijzen focussen we ook actief op een aangename beleving.” Bij die totaalervaring hoort een bijpassende service. Een foodplaza voor een pauze met een drankje of een hapje, een gratis Drop&Shop-vestiaire om de aankopen even te bewaren, een sfeervolle inkleding van het evenement, vlotte toegang via vooraf online bestelde tickets, betaalmogelijkheden zoals in de winkel, ….

Meer dan 8000m² koopjes van meerdere partners verspreid over 6 verschillende thema’s (Fashion, Beauty, Home&Garden, Sport, Leisure, Multimedia). Grand Depot Outlet groeit zienderogen met elke editie. “Ons eenvoudig, maar doeltreffend concept spreekt retailers uit heel België aan. Tot nu toe ligt de focus met vijf edities enkel op Vlaanderen, maar binnenkort lanceren we het concept ook in Wallonië.”

Nieuwe kans voor retailers

Merken zijn fan omdat ze hun imago kunnen controleren via hun eigen shop. Ze kiezen de gewenste oppervlakte en richten deze zelf in naargelang de kwaliteitsstandaarden van hun merk. Zowel het merk als de klanten genieten dus van de merkbeleving. Stockresten opnieuw vervoeren naar het moederbedrijf of stock dumpen op fabrieksverkopen wordt hierdoor overbodig. Ook de angst voor conflict met andere kanalen vormt geen bedreiging. “Outlets en stockverkopen zijn veel laagdrempeliger en trekken daardoor een ander publiek aan.”

De gestroomlijnde organisatie is de grootste troef van dit nieuwe outlet concept. Merken die meestappen in het verhaal moeten zich niet bekommeren om de algemene organisatie van het event. “Vanuit onze bedrijfsexpertise trekken wij samen duizenden koopjesjagers naar strategisch gelegen locaties. Onze marketingstrategie en onze technische en operationele know-how zorgen voor een vlot verloop vanaf registratie tot scanning.” De merken zijn enkel verantwoordelijk voor de organisatie en uitbating van hun eigen shop. Artexis biedt hen een slim format waarbinnen merken hun eigen outlet organiseren.

Extra opportuniteiten

Niet alleen de klassieke retailer voelt zich aangesproken, ook online spelers zien kansen. Mensen shoppen steeds vaker online, maar die aankopen gaan even vaak retour. Met een on-site beleving als tussenstap, bestellen mensen vlotter producten die aansluiten bij hun verwachtingen. Artexis is hiervoor al in gesprek met enkele potentiële online spelers. Het aantal geïnteresseerde partners neemt fors toe.

Kalender van Grand Depot Outlet

  • Nekkerhal Brussels-North 8, 9, 10 december 2017
  • Antwerp Expo 23, 24, 25 februari 2018
  • Nekkerhal Brussels-North 9, 10, 11 maart 2018
  • Flanders Expo Gent 11, 12, 13 mei 2018
  • Namur Expo 22, 23, 24 juni 2018

Meer info over Grand Depot Outlet

www.artexis.com

Meer van Easyfairs :

Easyfairs