Vaste & tijdelijke locaties

Feb 27, 2021, 9:52
Lights For Live wil eerste Sportpaleis in 2021 uitverkopen

Lights For Live wil eerste Sportpaleis in 2021 uitverkopen

14 januari 2021

Lights for Live wil het Sportpaleis uitverkopen. Op een virtuele manier weliswaar, want samenkomen om te genieten van muziek is voorlopig nog niet mogelijk. Hoe dan wel? Iedereen met een hart voor livemuziek kan voor twee euro een virtueel zitje kopen in het Sportpaleis. Op elk verkocht zitje in het Sportpaleis zal op 14 februari een lichtje branden. Alle lichtjes samen vormen uiteindelijk één grote sterke lichtbundel, een teken van solidariteit met de livemuzieksector want de opbrengst gaat integraal naar LIVE2020.

Het coronavirus houdt ons nu al bijna 11 maanden gegijzeld. De hoop is echter groot dat met de aangekondigde vaccins en sneltesten het tij snel gaat keren. Ook voor de livemuzieksector. Maar tot het zover is, blijft deze crisis voor duizenden artiesten, freelancers, roadies, tourmanagers, licht- en geluidstechnici een harde financiële noot om te kraken. Om hen te steunen lanceert Sportpaleis Group vandaag Lights for Live, ten voordele van het solidariteitsfonds LIVE2020.

“Ronduit sensationeel als we het Sportpaleis uitverkopen”

“We willen opnieuw een sterke boodschap van vertrouwen de wereld insturen”, verduidelijkt Jan Van Esbroeck, CEO van Sportpaleis Group. "Met de positieve berichtgeving rond de vaccins en adequate sneltesten zijn we ervan overtuigd dat ook onze sector snel kan heropstarten. Maar voor het zover is, steken we onze hand uit naar de collega's die het financieel nog altijd moeilijk hebben. Met onze actie Lights for Live brengen we niet alleen symbolisch licht in deze donkere dagen, maar willen we ook geld inzamelen voor het solidariteitsfonds LIVE2020. Het zou ronduit sensationeel zijn, mocht het eerste ‘uitverkochte’ Sportpaleis van 2021 een zaal vol lichtgevende warmte opleveren ten gunste van de hardst getroffen medewerkers van een sector die tegen dan bijna een jaar tegen het canvas ligt.”

Ook artiesten springen mee op de kar van Lights for Live

‘Lights for Live’ vindt alvast ook gehoor bij heel wat artiesten uit diverse genres, onder meer Regi, Tourist LeMC, Gene Thomas, Absynthe Minded, Axelle Red, Meskerem Mees, Portland en Camille Dhont zullen de actie online mee ondersteunen.

LIVE2020 maakt intussen een tweede schijf financiële steun vrij voor de getroffen muzieksector. Van 15 tot 21 januari kunnen muziekprofessionals die kampen met financiële moeilijkheden een aanvraag voor steun indienen. LIVE2020 focust zich deze keer specifiek op individuele dossiers van muzikanten en muziekprofessionals die zwaar getroffen zijn door de huidige gezondheidscrisis.

Be the light! Reserveer vandaag een virtueel zitje (of meerdere) aan twee euro per stuk in het Sportpaleis ten voordele van de livemuzieksector. Heel veel kleintjes maken één groot. De opbrengst gaat integraal naar LIVE2020, het solidariteitsfonds van de livemuzieksector beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Tickets via www.teleticketservice.com. Meer informatie op www.live2020.be en www.sportpaleis.be.