Vaste & tijdelijke locaties

Apr 20, 2024, 12:45
Easyfairs is klaar voor heropstart van indoor beurzen en evenementen

Easyfairs is klaar voor heropstart van indoor beurzen en evenementen

03 juni 2021

Na vele maanden ongeduldig wachten kreeg de beurs- en evenementensector op 11 mei eindelijk een perspectief. Alain D’Haese, COO & Head of Venues voor Easyfairs Belgium, geeft een stand van zaken voor de beurzen en locaties van zijn bedrijf.

“Wat handelsbeurzen betreft, zij kunnen heropenen vanaf 30 juli als 70% van de meerderjarige bevolking één dosis van het vaccin gekregen heeft, de bezetting op de afdeling intensieve zorg lager is dan 500 patiënten (wat nu reeds het geval is) en het aantal ziekenhuisopnames “gunstig geëvolueerd is” (waaraan ook reeds voldaan is). De concrete beslissingen uit dit Overlegcomité zullen via een nog te publiceren Ministerieel Besluit bekend gemaakt worden.  Het spreekt voor zich dat wij dit nauwgezet opvolgen en hier nog op terug zullen komen.”

 “Handelsbeurzen vallen zoals vorig jaar onder het handelsprotocol, net zoals horeca en retail. Dit betekent dat er in het najaar 2021 misschien nog een specifiek protocol voor handelsbeurzen van toepassing zal zijn, los van andere evenementen zoals culturele events, sportevenementen of festivals. Wij wachten nog op een update van dit protocol vanuit de FOD economie naar aanleiding van de beslissingen die genomen werden in het Overlegcomité van 11 mei ll.”

De organisatie van evenementen kan ook opnieuw, weliswaar met een trapsgewijs systeem qua capaciteit en te nemen maatregelen:

Periode

Toegestane capaciteit (indoor)

t.e.m. 30 juni*

75% van de CIRM capaciteit met een maximum van 200 personen

Vanaf 1 juli*

80% van de CIRM capaciteit met een maximum van 2000 personen

Vanaf 30 juli*

100% van de CIRM capaciteit met een maximum van 3000 personen

Vanaf 1 september

100% van de CIRM capaciteit met een nog te bepalen maximum. We gaan ervan uit dat events vanaf dan zonder maskers en social distancing zullen kunnen plaatsvinden.

* bijkomende maatregelen kunnen van kracht zijn in functie van het type event (zittend of staand) met maskers en social distancing

“Als uitbater van eventlocaties dienen wij een CIRM (Covid Infrastructure Risk Model) in te dienen bij de lokale overheden waarna de maximale capaciteit bepaald zal worden per hal. Deze procedures zijn volop lopende.”

Alle organisatoren van evenementen zullen een CERM moeten voorleggen aan de eventlocatie en aan het eventloket van de stad waarin het event wordt georganiseerd.  U kunt alle relevante informatie m.b.t. de CERM terugvinden op deze pagina: https://www.covideventriskmodel.be.

“Indien er in het najaar nog veiligheidsmaatregelen van kracht zouden zijn, zullen wij hierover steeds transparant en tijdig naar u communiceren. Wij zullen alle veiligheidsprotcollen die wij de afgelopen maanden uitgewerkt hebben voor al onze eventlocaties en onze beurzen aanpassen in functie van de bepalingen van de protocols en zullen er uiteraard alles aan doen dat uw beurs of event veilig zal verlopen, zowel voor u, als voor alle bezoekers en alle betrokken partijen.” 

“Een belangrijk aandachtspunt dat wij momenteel volop aan het onderzoeken zijn is ventilatie in combinatie met CO2-meting. Wij zullen hiervoor de komende weken ook de nodige investeringen doen. Ook de reeds geïnstalleerde systemen, om permanent het aantal bezoekers per hal te kunnen monitoren, zullen bijdragen aan een veilige heropstart.”

“Sinds maart doen drie van onze eventlocaties (Flanders Expo Gent, Nekkerhal Brussels North te Mechelen en Namur Expo) dienst als vaccinatiecentra en sinds eind mei ontvangen wij in Flanders Expo en Antwerp Expo opnieuw meer dan 50.000 studenten van universiteiten en hogescholen. Wij hebben dus ondertussen al heel wat praktijkervaring in het toepassen van deze veiligheidsprotocollen.”

“Daarnaast hebben wij als Easyfairs Group ook een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met SGS, een bedrijf dat internationaal gerenommeerd is inzake veiligheid en de controle erop. Concreet houdt dit partnership in dat er geregeld een audit gebeurt van onze eventlocaties om een perfecte opvolging van onze veiligheids- en hygiëne protocols te garanderen.”

“Wij kijken er naar uit om u en uw bezoekers in één van onze locaties terug te ontvangen. Wij zetten de voorbereidingen - waar we achter de schermen uiteraard al maanden mee bezig zijn - volop verder en kijken er naar uit dat uw beurs of event na deze crisis terug hét ontmoetingsmoment van het jaar zal worden.”

“Als u als organisator een event op onze planning heeft staan zullen wij, in de aanloop ervan, alle operationele zaken en eventuele geldende veiligheidsmaatregelen toelichten. U zal hiervoor binnenkort gecontacteerd worden door uw betrokken Event Operations Manager.”

“Heeft u een nog niet bevestigde optie? Neem dan snel contact op met uw contactpersoon om uw boeking finaal te maken. Wij merken dat het najaar 2021, maar ook het voorjaar 2022, ontzettend druk zal worden. En gelukkig maar, we zijn er klaar voor!”

Meer van Easyfairs :