Vaste & tijdelijke locaties

Sep 22, 2019, 19:02
State-of-the-Art AV-installatie van Televic-signatuur in MICX

State-of-the-Art AV-installatie van Televic-signatuur in MICX

23 juni 2015

Begin dit jaar werd in Bergen een uitzonderlijk congrescentrum ingehuldigd. Met het 'Mons International Congress Xperience' (MICX) profileert de stad zich als evenementen- en zakenlocatie. Niet alleen is het indrukwekkende gebouw een prachtig staaltje architectuur, de verschillende auditoria en polyvalente zalen zijn uitgerust met cutting-edge technologie. Van Auditorium tot Forum, van Atrium tot Flex Room ... voor de complete audiovisuele installatie werd beroep gedaan op de expertise van Televic Audiovisual.

Multifunctioneel

Met drie auditoria (resp. capaciteiten van 500, 200 en 100 plaatsen), een polyvalente zaal van 400 m², vergaderzalen, een receptieruimte en een atrium, is MICX de locatie voor de meest uiteenlopende business events. Een internationaal congres, een grootse productvoorstelling of een kick-off meeting van een onderneming ... Mons International Congress Xperience biedt alle faciliteiten en hightech uitrusting om van elk zakelijk evenement een succes te maken.

Het multifunctionele gebouw is van de hand van wereldvermaard architect Daniel Libeskind in samenwerking met H2A (architect-ingenieurs) en wordt uitgebaat door Artexis, nummer één exploitant van congrescentra in België.

Voor de bouw en realisatie werd het consortium, bestaande uit hoofdaannemer CIT Blaton, elektro-installateur Putman en audiovisueel expert Televic, weerhouden uit maar liefst een tiental kandidaten. Doorslaggevende factoren voor de toewijzing van de opdracht waren onder meer de innovatieve energiesystemen én de totaalcompetentie van Televic Audiovisual.

Audiovisuele integratie

Televic Audiovisual levert AV-installaties van een hoger niveau. Die kwaliteitsgarantie is er enerzijds omwille van de synergie met Televic Conference dat de expertise op vlak van conferentiezalen inbrengt en anderzijds dankzij de sterke integratiecapaciteiten van de AV-specialist. Telkens worden technieken van de hoogste kwaliteit én op maat van ieder specifiek project samengebracht. Het doel is daarbij altijd de realisatie van gebruiksvriendelijke, vlekkeloos functionerende AV-oplossingen.

Dat was bij het MICX-project niet anders. Op basis van een summier lastenboek werd een complete audiovisuele configuratie uitgetekend en gerealiseerd volgens de hoge maatstaven die Televic steevast hanteert. De opdracht werd opgeleverd binnen de vooropgestelde termijn.

Geen toegevingen op vlak van kwaliteit en dus werden in de respectieve zalen van MICX enkel state-of-the-art materialen en technologieën geïmplementeerd. Onderstaand lijstje is daar een representatieve greep uit:

  • diverse sonorisatie-systemen van Bose voor een perfecte geluidskwaliteit,
  • full HD projectiesystemen van Panasonic,
  • Televic conferentie-installatie met simultane vertaling en draadloze microfoons,
  • Polycom videoconferentiesystemen,
  • AMX-touchscreens voor de regie en centraal beheer,
  • LED-schermen, PA-geluidsinstallatie, interface met andere technieken via KNX-systeem, inductieloop in de vloer voor slechthorenden, twee volledig uitgeruste, dubbele tolkencabines en een infraroodsysteem voor de transmissie van vertaalkanalen.

Voor meer informatie:

Televic Audiovisual
Manu Gautot – m.gautot@televic.com
Brusselsesteenweg 79
1850 Grimbergen
Tel.: +32 (0)2 460 70 48
Fax: +32 (0)2 460 78 14
www.televic-audiovisual.com

Televic Audiovisual maakt deel uit van de Televic Group BeLux. Het filiaal, gevestigd in Grimbergen en Izegem, biedt sleutel-op-de-deur oplossingen en maatwerk voor AV-integratie (PA & geluidsdistributie, conferentiesystemen, automatisatie & beheer, interfonie, display, videocommunicatie). Televic Audiovisual is actief voor overheid en bedrijfswereld, met prestigieuze projecten in openbare gebouwen, gezondheidszorg, hospitality en werkt nauw samen met architecten en studieburelen. Samen met Televic Conference kan de onderneming putten uit een expertise van 65 jaar in dit gespecialiseerde domein.

Meer van Easyfairs :

Easyfairs