Vaste & tijdelijke locaties

Mar 29, 2024, 13:19
WIMEC, een veelzijdige evenementenlocatie in het hart van de Kempen

WIMEC, een veelzijdige evenementenlocatie in het hart van de Kempen

16 februari 2023

Een goede locatie vinden voor een evenement is vaak een niet te onderschatten opdracht. Elk event heeft immers zijn eigen bijzonderheden en noden. WIMEC in Turnhout biedt echter een oplossing voor uiteenlopende types van evenementen. Het complex beschikt over maar liefst 6 zalen die geschikt zijn voor meetings, congressen, recepties, etc. Tijd voor een kennismaking met deze Kempense venue…

Het WIMEC-team ondersteunt bedrijven, gaande van kleine KMO ’s tot multinationals, bij het organiseren van meetings, events, vergaderingen en workshops, tot en met de opstelling van seminaries en recepties. Verscheidene zalen staan ter beschikking, met een capaciteit van 2 tot 1000 personen. Ideaal voor personeelsfeesten, productvoorstellingen of zelfs hybride events. In iedere zaal worden de klant en zijn gasten met passie en enthousiasme ontvangen. Het gaat hierbij niet enkel om zalen verhuren, maar om iedereen die gelooft in de kracht van live events op een professionele en hartverwarmende manier te ondersteunen.

Unieke ligging

De bereikbaarheid van WIMEC is een belangrijke troef. De ligging vlakbij de autosnelweg, de nabijheid van Nederland en Duitsland, alsook de korte afstand tot de luchthavens van Antwerpen en Eindhoven, maken dat gasten zorgeloos de weg naar WIMEC weten te vinden. Een bijkomende troef is de ruime parkeergelegenheid rondom het complex.

6 zalen, 6 karakters

De 6 zalen van WIMEC, met elk hun eigen troeven en karakter, kunnen afzonderlijk of in combinatie worden gebruikt. De MAGRITTE is een zaal van een 60-tal m² met een verademend ruimtegevoel dankzij hoge muren en een overvloed aan daglicht. De zaal is uitermate geschikt voor meetings, brainstormsessies, rondetafelgesprekken of als lunch- en receptieruimte. De MONDRIAAN kan ingezet worden voor kleinere meetings, brainstormsessies of als break-out ruimte. Deze zaal is ook de ideale plek om een lunch te serveren.

De DALI is geschikt voor presentaties, recepties, voorstellingen en grotere (hybride) meetings tot maximum 250 personen. In deze zaal is een vast podium, een projector en een scherm voorzien. De setting kan steeds op maat aangepast worden en dankzij de technische regieruimte is er de mogelijkheid voor simultane vertaling. De DELVOYE is ideaal voor presentaties, recepties, meetings of (hybride) events met lunch of breaks in dezelfde ruimte.

De LOBBY is een zaal van 200 m² en daardoor geschikt als aparte ruimte voor meetings, lunch en recepties. Bovendien is de zaal verbonden met De FACTORY en kan daardoor voor grotere events gebruikt worden als onthaal, vestiaire of loungeruimte. De FACTORY zelf is met een oppervlakte van 900 m² dé zaal bij uitstek voor hybride evenementen. Verder zijn er ook nog 3 loges op de evenementenlocatie aanwezig, ideaal om tijdens een evenement artiesten een eigen plekje te geven.

Hybride setup

De afgelopen jaren zijn hybride events, waarbij een combinatie wordt gemaakt van fysieke en digitale gasten, definitief doorgebroken. Ook bij WIMEC heeft men hierop ingespeeld. De grote polyvalente zaal, De FACTORY, beschikt immers over een hybrid stage. Deze stage geeft de mogelijkheid om een event te organiseren dat zowel door een live publiek als door online kijkers gevolgd kan worden. De voordelen zijn talrijk. Deelnemers hoeven zich minder te verplaatsen of te reizen, de break-out-sessies kunnen verder gepersonaliseerd worden en er ontstaat een grotere interactiviteit bij meetings.

Technische en audiovisuele ondersteuning

WIMEC maakt deel uit van de PFL Groep, die beschikt over een enorme ervaring op het vlak van technische en audiovisuele ondersteuning. Het spreekt dus voor zich dat WIMEC zijn klanten voor elk type evenement een kwalitatieve technische support op maat kan aanbieden. Niettemin zijn klanten ook vrij om met hun eigen partners te werken.

Coronaproof inrichting

Hoewel de lockdowns al een tijdje achter ons liggen, merken we deze winter dat corona nog niet de wereld uit is. WIMEC houdt hier rekening mee en kan, indien nodig, zorgen voor een coronaproof setting. In de ruime zalen kan er steeds voldoende afstand gehouden worden, en er wordt ook gezorgd voor voorzieningen zoals bijvoorbeeld desinfecterende handgeld. Zo kunnen klanten, ook wanneer het virus weer sterk in omloop is, met een veilig gevoel samenkomen of vergaderen.

Catering op maat

Ook bij WIMEC beseft men dat lekker eten een belangrijk onderdeel is van een geslaagd evenement. Of het nu gaat om een eenvoudig ontbijt of een uitgebreid walking diner, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bij WIMEC verzorgt men zijn gasten met heel wat lekkers van een hoogstaande catering. Standaard dranken, zoals koffie, thee, water, frisdranken en wijnen, zijn steeds aanwezig op de evenementenlocatie. Wie graag iets specifieks of een uitgebreider drankenaanbod wil tijdens zijn meeting, wordt eveneens op zijn wenken bediend. Het team van WIMEC denkt graag met u mee.

Meer van PFL :

PFL