Audiovisueel

Mar 31, 2023, 2:28
Een duurzame AV-partner voor elk evenement

Een duurzame AV-partner voor elk evenement

22 december 2022

De PFL Group is al 24 jaar een vertrouwde naam binnen de audiovisuele sector. Het bedrijf biedt technische ondersteuning voor corporate events, feesten, meetings, congressen en evenementen (live, hybride & online), alsook video- en creatieve oplossingen. Bovendien wordt er steeds naar gestreefd om de klant een innovatieve én duurzame oplossing aan te bieden.

Met bijna een kwarteeuw op de teller is de PFL Group intussen wereldwijd actief. De groep ondersteunt meer dan 2750 events per jaar en bestaat vandaag uit 7 bedrijven die elkaar ondersteunen en aanvullen zodat klanten steeds op een totaaloplossing kunnen rekenen. De verschillende operaties worden aangestuurd vanuit vijf vestigingen: Beerse (HQ), Turnhout, Leuven, Veerle-Laakdal en Barcelona.

Vernieuwd HQ in Beerse

Het hoofdkwartier in Beerse werd onlangs stevig uitgebreid om in te spelen op de sterke groei van het veelzijdige aanbod. Met een grote professionele tv- & opnamestudio, gloednieuwe montageruimtes, innovatieve vergaderfaciliteiten, opleidingslokalen en extra opslagruimte werd de oppervlakte van het bedrijfspand verdubbeld.

Een van de paradepaardjes van het vernieuwde hoofdkwartier is ongetwijfeld de greenkey en streaming studio, die voldoet aan alle huidige normen. Deze permanente ruimte met een oppervlakte van 15 x 25 m² is volledig geluids- en lichtdicht, en beschikt over een apart verluchtings- en aircosysteem. Bovendien kan er tot 6 ton gewicht aan het plafond bevestigd worden. Sinds de ingebruikname begin dit jaar, zijn in deze fonkelnieuwe studio alvast enkele veelbelovende bedrijfsfilms opgenomen en hebben er vele live-streamings plaatsgevonden.

Allernieuwste AV-apparatuur

Met PFL Rental & Productions beschikt de PFL-Group over een toonaangevende speler in de audiovisuele sector in België. Deze AV-specialisten gaan geen enkele audiovisuele uitdaging uit de weg. Het aanbod bestaat uit de allernieuwste geluids- & lichtapparatuur van topkwaliteit. Bovendien wordt dit gekoppeld aan betrouwbare en praktische ondersteuning. De combinatie van eigenschappen zoals creativiteit, kennis, discipline, ervaring én vooral passie, maakt dat het team van PFL Rental & Productions thuis is op alle fronten binnen de eventmarkt, ongeacht het budget, en ongeacht het type evenement: live, hybride of volledig virtueel.

Multi-huboplossing

Sinds 2018 maakt ook ABBIT Meeting Innovators deel uit van de PFL-Group. Met meer dan 40 jaar ervaring, heeft ABBIT een zeer betrouwbare reputatie als specialist in meeting support én internationaal speler in de MICE-markten. Vooral het multi-hubverhaal van oprichter Maarten Vanneste sprak de PFL-Group erg aan. Met dit concept organiseer je een event op diverse locaties (=hubs) met groepen mensen die virtueel verbonden zijn met elkaar in een multi-hubsysteem. Zelfs op duizenden kilometers van elkaar gescheiden, voelt het aan alsof ze dichtbij zijn.

Het multi-hubconcept is een duurzame oplossing, aangezien bedrijven op deze manier aanzienlijk kunnen besparen op reiskosten én CO2-uitstoot. Elk jaar ondersteunt ABBIT wereldwijd ongeveer 275 evenementen, waarvan bijna 50% in de VS gevestigde klanten zijn. Met een groter team, gloednieuwe infrastructuur, expertise in videoproductie en nog veel meer middelen sinds de overname door de PFL-Group,  is ABBIT nu meer dan ooit de nummer één innovatieve kracht in meeting- & congresondersteuning.

Dé eventlocatie in de Kempen

In 2020 nam de PFL-Group het WIMEC Event Centre in Turnhout over. WIMEC is dé toonaangevende evenementenlocatie in de Kempen. In dit congrescentrum met 6 verschillende zalen, faciliteert PFL-Group productiehuizen, eventbureaus en bedrijven in het organiseren van events, meetings, vergaderingen, workshops of seminaries. De polyvalente zaal Factory met een oppervlakte van 900m² heeft een capaciteit van 1100 personen, ideaal voor personeelsfeesten, productvoorstellingen of hybride events.

Dit congrescentrum werd bovendien ingericht met instapklare virtuele studio’s zoals een knusse woonkamersetting en een grote tv-tafeldiscussie set, alsook een greenkey-studio. De bereikbaarheid via de snelweg, de korte afstand tot de luchthavens Antwerpen en Eindhoven, alsook de nabijheid van Nederland en Duitsland én uitgebreide parkeermogelijkheden zijn enorme troeven van WIMEC.

Eigen academie

Voor de PFL-Group is kwaliteit en vakkundigheid blijven garanderen van buitengewoon belang. De medewerkers vormen daarbij het grootste kapitaal. Door de schaarste in de sector aan vakbekwaam personeel, werkte PFL-Group zelf een oplossing uit met de opstart van de PFL-Academy. Wekelijks geven de eigen ervaringsdeskundigen les aan hun jongere medewerkers, om zo vakkundig aan het werk te kunnen gaan met de allernieuwste apparatuur voor geluid, verlichting en video. Het team van PFL-Group bestaat intussen uit 45 vaste medewerkers en een pool van ervaren freelancers.

Meer van PFL :

PFL