Vaste & tijdelijke locaties

Apr 27, 2024, 16:23
Een nieuwe eventlocatie voor d-side venues

Een nieuwe eventlocatie voor d-side venues

14 februari 2023

In Bosvoorde, in de zuidelijke rand van Brussel, opent vanaf dit voorjaar een unieke nieuwe locatie de deuren: Mix. Een plek van leven met een viersterrenhotel, een fitnessruimte, twee zwembaden, een wellnesscentrum, een co-workingruimte, restaurants én eventruimtes. Alles onder één dak in het legendarische voormalige pand van de Royale Belge. Het gedeelte Mix ‘events’ zal worden beheerd door Gilles Poot Baudier, partner bij d-side venues. “Deze nieuwe locatie vervolledigt ons bestaande aanbod.”

Het gebouw van de Royale Belge, gebouwd in 1965, is een icoon van het Brusselse stadslandschap. “Het heeft een grondige renovatie ondergaan”, benadrukt Alexandra De Boeck, eveneens partner bij d-side venues. “Maar ondanks de omvang van de werken is de architectonische geest die René Stapels en Pierre Dufau destijds creëerden, volledig bewaard gebleven. Het Atelier van Lionel Jadot was verantwoordelijk voor de decoratie en de inrichting. Vandaag begint het gebouw aan een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis. Op 21.000 m² zal Mix allerlei activiteiten samenbrengen, met een combinatie van sport, restaurants, hotel, bar en events. De opening staat gepland voor het voorjaar en we kunnen niet wachten om eraan te beginnen.”

Gespecialiseerde partners

Mix zal dus een ​​grote verscheidenheid aan infrastructuren aanbieden, allemaal van het hoogste niveau. “Voor elke activiteit werken we samen met een gespecialiseerde partner”, beaamt Gilles Poot Baudier. “Het viersterrenhotel met zijn 180 kamers zal worden beheerd door Limited Edition Hotels, onder leiding van Jean-Michel André, partner van Mix, die al meerdere gerenommeerde hotels beheert, zoals Le Berger en Domaine de Ronchinne. Voor de sport- en wellnessruimte, met onder meer een fitnessruimte van 2.500 m², een spa en twee zwembaden, kunnen we rekenen op de expertise van een andere Mix-partner, Corentin Poels. En ook de teams van de MOMA-groep, die verantwoordelijk zijn voor de drie restaurants, hebben een uitgebreide ervaring.”

Het Auditorium

Een van de pijlers van het Mix-project wordt het ontvangen van meeting en events. “Het eventgedeelte van Mix krijgt een eigen ingang”, vervolgt Gilles Poot Baudier. “Op het gelijkvloers is er het auditorium, met een capaciteit van 300 zitplaatsen, uitgerust met de nieuwste technologieën op audiovisueel gebied, alsook een reeks vertaalcabines.”

De etage is ontworpen en ingericht voor vergaderingen, banketten, galadiners, seminars, enz. . Alexandra De Boeck: “Mix beschikt over een banketzaal voor 300 personen, volledig uitgerust met de nodige audiovisuele technieken. Bovendien kan deze ruimte opgesplitst worden voor break-outs of parallelsessies. De 12 vergaderzalen, met een capaciteit variërend van 6 tot 120 personen, zijn eveneens volledig uitgerust. Ook daar zijn er vaste en modulaire ruimtes en zullen er enkele zalen zijn met een uitrusting voor videoconferencing.”

Ontworpen voor een internationaal corporate cliënteel

De unieke combinatie van deze verschillende infrastructuren onder één dak is een grote troef voor Mix. “Dankzij de vele accommodatiemogelijkheden zullen we een groot, internationaal eventcliënteel kunnen aantrekken”, vervolgt Alexandra De Boeck. “De aanvragen die we momenteel krijgen, komen van grote bedrijven die vergaderingen of congressen willen organiseren met deelnemers uit alle windstreken en voor wie de mogelijkheid tot overnachting een doorslaggevende factor is. Dit alles in een uitzonderlijk kader.”

Groene omgeving

Mix is ​​gelegen in de groene gemeente Bosvoorde. “Het gebouw is omgeven door een park van meerdere hectaren, een long in de stad”, vervolgt Gilles Poot Baudier. “De gasten kunnen volop genieten van de groene ruimtes en het Zoniënwoud. Het is een unieke setting om de dag of de week door te brengen, wanneer u een training komt volgen of een congres bijwoont. Er zal parkeergelegenheid zijn, maar uiteraard stimuleren we het gebruik van het openbaar vervoer en bevorderen we de zachte mobiliteit.”

Een sterk team aan het roer

Het is d-side venues dat de exploitatie van het eventgedeelte van Mix op zich zal nemen. “We zijn in dit project gestapt om onze expertise in te brengen en ons aanbod aan eventlocaties te vervolledigen”, legt Alexandra De Boeck uit. “We hadden al de Event Lounge, in het oosten van Brussel, waar nationale bedrijfsevenementen plaatsvinden, en het institutionele congrescentrum The EGG Brussels, op een boogscheut van het Zuidstation. Sinds 2021 beheren we ook Les Jeux d’Hiver, de beroemde discotheek van het Terkamerenbos waar nu bedrijfsevenementen plaatsvinden. We vullen dit assortiment nu aan met Mix, waar klanten kunnen genieten van de hotelinfrastructuur terwijl ze residentiële activiteiten organiseren.”

15 jaar ervaring

d-side venues brengt een stevige dosis ervaring naar het Mix-project. Gilles Poot Baudier: “Al meer dan 15 jaar beheren we onze locaties neutraal en onafhankelijk ten opzichte van de d-side groep. Alle grote bureaus kennen ons en vertrouwen ons. Locatiebeheer is in de loop van de tijd enorm geëvolueerd, maar we zullen nooit het creatieve en conceptuele werk van een bureau vervangen. Dat laten we over aan de specialisten.”

Ambitieus project voor Brussel

Mix zal ook veel banen creëren. “We rekenen op honderd directe en indirecte banen in een sector die de afgelopen jaren enorm heeft geleden. Als ondernemers is dat een enorme bron van trots. We worden overstelpt met cv's, wat de aantrekkingskracht van het Mix-project aantoont. Brussel had een ambitieus project nodig! We zijn erg trots om er deel van uit te maken”, besluit Gilles Poot Baudier.