Audiovisueel

Sep 15, 2019, 17:57
PFL als AV-partner voor VITO tijdens Supernova

PFL als AV-partner voor VITO tijdens Supernova

10 december 2018

Van 27 tot 30 september vond in Antwerpen op het Eilandje de eerste editie van SuperNova plaats. PFL realiseerde er in opdracht een aantal technische hoogstandjes. Dit resulteerde onder meer in een ‘mind-blowing’ live beleving waarin het publiek aan de hand van ‘live experiences’ kennis kon maken met de technologische innovaties en duurzame onderzoeksprojecten van VITO.

 “Dit soort projecten zijn niet meteen voor beginners en vraagt om de juiste technische disciplines en high-level skills. Omdat de voorbereiding tijdens de vakantieperiode plaats vond werden we bijkomend geconfronteerd met een enorme tijdsdruk” zegt Valentijn Damman die als Project Manager bij PFL mee verantwoordelijk was voor het perfecte technische verloop.

Naast maatwerkoplossingen voor Wifi, het aanleveren van stroomgeneratoren en het installeren van een verwarmingssysteem, ging PFL ook creatief-technisch aan de slag. Op basis van 5 Panasonic PT-RZ21 projectoren, werd een baanbrekende 360° dome projectie bedacht én gerealiseerd voor het VITO Sustainability Paviljoen.

Als achterwand van het sprekerspodium op deze locatie werd ook een gebogen 3.75mm pixelpitch Led scherm van 30m² neergezet. Omdat bedrijfszekerheid steeds een belangrijk aspect blijft, werden er onder meer Barco S3 processoren ingezet.

In de EPB-dome vormde een 360° Hyperbolisch Polystretch scherm een extra uitdaging om de beelden kundig te projecteren. Door toevoeging van Immersive audio en timecode gestuurd licht resulteerde dit in een totaalbeleving voor de bezoeker en een tevreden klant.

PFL positioneerde zich door de aangebrachte totaaloplossingen voor dit event opnieuw als gevestigde waarde binnen de Belgische AV-bedrijven.  

Bent u op zoek naar technische ontzorging voor uw event? PFL helpt u graag verder op 014 44 08 70 of klik door naar de PFL-website

Meer van PFL :

PFL