Vaste & tijdelijke locaties

Jun 3, 2020, 21:54
Maakt het organiseren van duurzame events deel uit van uw Nieuwjaarsresoluties?

Maakt het organiseren van duurzame events deel uit van uw Nieuwjaarsresoluties?

15 januari 2019

Hoe kan u als organisator van evenementen bijdragen tot het redden van de aarde en een gedestabiliseerd klimaat? Hieronder kan u alvast enkele tips vinden die tegelijkertijd ook uw portemonnee helpen...

1. Venue

Bezit de locatie een eco-label of certificaat die zijn eco-vriendelijkheid kan garanderen? Bekijk ook of de locatie makkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer, of er elektrische laadpalen en beveiligde fietsrekken zijn. Moedig dan alle deelnemers aan om deze alternatieve transportmogelijkheden te gebruiken. Dit zorgt voor minder CO2-uitstoot en minder parkeerkosten.

2. Catering

Qua ingrediënten moet er met lokale en seizoensgebonden producten (= CO2 vriendelijk) worden gewerkt, en om voedselverspilling te voorkomen kun je een sensibilisatiecampagne zoals Don’t Spoil The Party toevoegen aan je uitnodigingen. Zo schrijven alleen de oprecht geïnteresseerden zich in en vindt er zo min mogelijk voedselverspilling plaats.

3. Meubilair & presentatiemateriaal

Vermijd lege zalen of black-boxes waar je meubilair en decoratie moet laten toekomen door een extern bedrijf. Door meubilair en presentatiemateriaal te gebruiken dat standaard al op de locatie aanwezig is, bespaar je geld, tijd, en CO2-uitstoot in het leverings- en opbouwproces.

4. Event app

Om het gebruik van papier te beperken, kan een event app handig zijn voor het digitaliseren van uitnodigingen, badges en andere documenten. Alle nodige informatie is beschikbaar op de deelnemers’ smartphones, waardoor papierverbruik overbodig wordt.

Voor meer duurzame mogelijkheden raden wij u aan contact op te nemen met BluePoint’s event experts.

www.bluepoint.be 

Meer van BluePoint :

BluePoint

BluePoint Antwerpen

BluePoint Brussels

BluePoint Liège

Website: www.bluepoint.be