Vaste & tijdelijke locaties

Oct 18, 2021, 4:27
Tech.Lounge opent een tweede “geconnecteerde” co-working ruimte in Antwerpen, Berchem

Tech.Lounge opent een tweede “geconnecteerde” co-working ruimte in Antwerpen, Berchem

05 februari 2020

Op 30 januari 2020 opende Agoria Real Estate, beter bekend onder de naam BluePoint Meet.Work.Tech., zijn tweede Tech.Lounge in Antwerpen.

Tech.Lounge Antwerpen is een ultramoderne co-workingruimte uitgerust met nieuwe technologische toepassingen en bestaat uit 1.000 m2 werkruimtes met flexibele werkplekken, kleine kantoren, ontspannings- en netwerkzones, vergaderzalen alsook een digitale Brainstorm Lounge.

Exact twee jaar geleden opende Agoria Real Estate op de 4de verdieping van het huidige BluePoint Brussels, business- en congrescentrum, Tech.Lounge Brussels. Deze co-working ruimte bestaat uit 1.200 m² en werd volledig omgevormd en uitgerust tot subtiel verdeelde werkruimtes. Gebruikers vinden hier alle middelen die ze nodig hebben om hun professionele activiteiten te kunnen ontplooien.

De opening van Tech.Lounge Antwerpen op de 3de verdieping van het Conference en Business centre BluePoint Antwerpen te Berchem, is een mooie uitbreiding voor de co-workers van Brussel die voortaan ook kunnen genieten van een hub in Antwerpen en omgekeerd.

Het concept Tech.Lounge richt zich op start-ups, scale-ups en jonge ondernemers, evenals freelancers op zoek naar een creatieve omgeving en die geïnspireerd zijn door technologie. Personen die enthousiast willen deelnemen aan een gemeenschap waar het delen van ideeën en knowhow wordt aangemoedigd.

Het is een stimulerende plek en een ideale ontmoetingsplaats voor zakelijke bijeenkomsten buiten het stadscentrum zonder tijdverlies, wat handig is voor pendelaars bijvoorbeeld.

De nauwe samenwerking met Agoria en zijn experts maakt dit nieuw business center ook aantrekkelijk voor lidbedrijven van Agoria en andere bedrijven die actief zijn in de technologische industrie.

Concept en inrichting:

Het concept en de inrichting van de Tech.Lounge Antwerpen werd door Agoria Real Estate zelf uitgetekend en is zeer herkenbaar voor diegenen die Tech.Lounge Brussels al kennen.

Het project voldoet aan de behoeften en waarden van een moderne co-working ruimte: een creatieve omgeving, zowel leuk als professioneel, waarbij gebruikers over een multi-applicatie technologie-infrastructuur beschikken, om het werkproces te vergemakkelijken en samenwerking tussen de werkende gemeenschap te stimuleren.

Hoewel de Tech.Lounge in Antwerpen een verlengstuk is van het concept van haar Brusselse tegenhanger, valt deze nieuwe co-working ruimte op door de nog gezelliger en familiale sfeer, de hoge plafonds en de grote lichte ruimtes, die zorgt voor nog meer inspiratie en creativiteit.

De Tech.Lounge bestaat uit verschillende werk en ontspanningszones:
-40 flexwerkplekken verdeeld over de hele verdieping.
-10 privékantoren.
-1 hyper kantoor van 130m², ideaal voor een jong en dynamisch bedrijf die jong talent kan aantrekken en behouden.
-De Brainstorm Lounge werd uitgerust met een 4,60 m breed "Nureva Span" brainstormscherm (https://www.nureva.com/span-system) dat het uitwisselen van ideeën in een groep stimuleert. Alles wordt gedaan op een uitgebreid canvas, gebaseerd op de cloud, dat net zo gemakkelijk toegankelijk is vanaf het scherm als vanaf een mobiel toestel.
-De informele zone is het hart van de Tech.Lounge en de blikvanger is de identieke American Airstream-caravan van 7 m in de sfeer van een  Amerikaanse Diner waar drankjes en onbeperkt koffie verkrijgbaar zijn.
-Een elektronische flipperkast en een echt Arcade-gamestation zorgen ervoor dat de co-workers zich kunnen ontspannen.
-In de ontspanningsruimte staat een echte pooltafel alsook een bibliotheek en open haard.
-Twee vergaderruimtes kunnen gebruikt worden voor bijvoorbeeld videoconferenties.

Praktisch:

Voor 30 euro per dag geniet de “co-worker”, naast toegang tot de volledige Tech.Lounge-infrastructuur, van een brede waaier aan on-site services zoals persoonlijk onthaal, snelle Wi-Fi, audiovisuele assistentie, IT-diensten en printing faciliteiten.

Maandelijkse formules bestaan ook vanaf 295 euro, evenals de huur van een privékantoor vanaf 650 euro per maand en per persoon.

Alle Agoria leden genieten (onder bepaalde voorwaarden) van gratis toegang tot de werkruimtes van de Tech.Lounge.

Tech.Lounge Antwerpen ligt in een groene en rustige omgeving, op 10 minuten van Berchem station en biedt gemakkelijke parkeerfaciliteiten, zowel boven- als ondergronds.

Meer van BluePoint :

BluePoint

BluePoint Antwerpen

BluePoint Brussels

BluePoint Liège

Website: www.bluepoint.be