Vaste & tijdelijke locaties

Jul 15, 2020, 10:23
Tech.Lounge Brussels, nieuwe ‘geconnecteerde’ coworking ruimte, opent in Brussel

Tech.Lounge Brussels, nieuwe ‘geconnecteerde’ coworking ruimte, opent in Brussel

06 februari 2018

Op 1 februari 2018, niet ver van de Europese instellingen, van de nationale luchthaven en in het hart van het toekomstige Brusselse "Mediapark", vond de inhuldiging van Tech.Lounge Brussels plaats, een coworkingruimte uitgerust met de nieuwste technologische toepassingen. Tech.Lounge Brussels bestaat uit 1200 m² vaste of flexibele gedeelde werkruimtes, vergaderruimtes, ontspannings- en netwerkzones, een brainstormcentrum, een opnamestudio en een volledig digitaal trainingsgebied.

Met de opkomst van coworking in Brussel de laatste jaren, ontwikkelde Agoria Real Estate, het vastgoedbedrijf van Agoria (Federatie of Technology Companies), haar eigen concept van collaboratieve werkruimte.

Op de 4e verdieping van het huidige BluePoint Brussels, een business- en congrescentrum, is 1.200 m² volledig omgebouwd tot subtiel verdeelde werkruimtes om de gebruikers alle middelen te bieden die ze nodig hebben om hun professionele activiteiten te kunnen ontplooien.

De Tech.Lounge is gericht op start-ups, scale-ups en jonge ondernemers, evenals freelancers op zoek naar een creatieve omgeving, geïnspireerd door technologie en enthousiast om deel te nemen aan een werkende gemeenschap waar het delen van ideeën en knowhow worden aangemoedigd. Het is een stimulerende plek en een ideale ontmoetingsplaats voor zakelijke bijeenkomsten buiten het stadscentrum zonder tijd te verspillen, handig voor forensen bijvoorbeeld.

De nauwe samenwerking met Agoria en zijn experts maakt dit nieuwe zakencentrum ook aantrekkelijk voor bedrijven die lid zijn van Agoria of andere bedrijven die actief zijn in de technologische industrie.

Concept en inrichting:  

Voor het ontwerp, het concept en de inrichting van de Tech.Lounge heeft Agoria Real Estate een beroep gedaan op "Global Workspaces", een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in het creëren van kantoorruimtes.

Het project voldoet aan de behoeften en waarden die aangegeven werden door BluePoint en het moederbedrijf Agoria: een creatieve omgeving, zowel leuk als professioneel, waarbij gebruikers over een multi-applicatie technologie-infrastructuur beschikken om het werkproces te vergemakkelijken en samenwerking tussen werknemers te stimuleren. Agoria Real Estate heeft de expertise van haar aangesloten bedrijven geraadpleegd, zoals ETAP en PHILIPS voor een zuinige LED-verlichting.

Het meubilair, met de nadruk op technologie, akoestiek en ergonomie, werd verzorgd door PAMI, ABV, SEDUS, KINNARPS en WAVE INSIDE.

De Tech.Lounge bestaat uit verschillende zones met verschillende sferen:

  • 60 flexwerkplekken verdeeld over de hele verdieping, 16 vaste werkplekken met een werkscherm en 12 privékantoren.
  • 150 m² is gewijd aan leren en opleiden onder de naam "klaslokaal van de toekomst". Dit concept, ontwikkeld door RICOH, biedt een nieuwe lesmethode op basis van nieuwe technologieën. Naast de iPad Pro beschikt de klas over een 84-inch interactief whiteboard, drie 55-inch interactieve tafels en akoestisch loungemeubilair, ontwikkeld door ABV in samenwerking met ontwerper Alain Berteau. Bovendien zijn de ruimtes flexibel, waardoor werkgroepen gemaakt kunnen worden en meer interactiviteit kan ontstaan.
  • De studio, ontwikkeld door de firma Clevercast, laat toe om in enkele klikken een video-opname van kwaliteit te realiseren die onmiddellijk kan worden verspreid op de sociale netwerken of op de website van het bedrijf.
  • In de Arena heeft WAVE INSIDE een 4.36 m breed "Nureva Span" brainstormscherm geïnstalleerd dat het uitwisselen van ideeën in een groep stimuleert. Alles wordt gedaan in een uitgebreid canvas, gebaseerd op de cloud, dat net zo gemakkelijk toegankelijk is vanaf de muur als vanaf een mobiel apparaat.
  • De informele zone is het brandpunt van de Tech.Lounge. De belangrijkste elementen zijn zeker de reconstructie van een identieke American Airstream-caravan van 7 m door de firma "ConceptExpo", en een echte pooltafel voor momenten van ontspanning. Voor de werknemers is er ook een kitchenette beschikbaar. Snacks, drankjes en onbeperkt koffie zijn verkrijgbaar
  • Twee vergaderruimten kunnen gebruikt worden voor, bijvoorbeeld, videoconferenties.

Praktisch:

Voor 30 euro per dag geniet de werknemer, naast toegang tot de volledige Tech.Lounge-infrastructuur, van een breed scala aan on-site services zoals gecentraliseerd ontvangst, mailbeheer, IT-services , audiovisuele hulp, snelle Wi-Fi, printen en bedrijfsrestaurants.

Maandelijkse formules bestaan ook vanaf 295 euro, evenals de huur van een privékantoor vanaf 600 euro per maand en per persoon.

De Tech.Lounge is makkelijk bereikbaar vanaf de afrit van de autosnelweg E40 Luik / Brussel en per openbaar vervoer. Werknemers kunnen ook gebruik maken van de ondergrondse parkeergarage.

Facebook - Linkedin

www.techlounge.be

Meer van BluePoint :

BluePoint

BluePoint Antwerpen

BluePoint Brussels

BluePoint Liège

Website: www.bluepoint.be