Vaste & tijdelijke locaties

Apr 18, 2024, 3:52
Eventlocatie tussen strand, zee en duinen

Eventlocatie tussen strand, zee en duinen

15 januari 2019

Het Meeting- en Eventcentrum Staf Versluys in Bredene is de perfecte locatie voor wie een meeting, conferentie, seminarie of ander evenement wil combineren met een inspirerende, frisse zeebries. Met multifunctionele binnen- én buitenlocaties biedt het centrum oplossingen voor elke organisator. Heidi De Nys leidt ons rond in deze veelzijdige site.

Het Meeting- en Eventcentrum Staf Versluys, vernoemd naar de Bredense wereldzeiler, ligt midden in het groene natuur- en recreatiedomein ’t Paelsteenveld. “Het centrum ligt op amper 50 meter van strand, zee en duinen”, zo vertelt Heidi De Nys. “Ideaal om tijdens de pauze van een vergadering of seminarie even een luchtje te gaan scheppen. Zeker de mensen die uit het binnenland komen vinden dit steeds bijzonder aangenaam.” 

Multifunctionele ruimtes

Het locatieaanbod van het Meeting- en Eventcentrum Staf Versluys is bijzonder divers en biedt voor elk wat wils. “De foyer wordt veelal gebruikt als onthaal- of receptieruimte. Daarna schuift men meestal door naar de andere ruimtes. Boven beschikken we over vier vergaderzalen, met capaciteiten van 20 tot 100 personen, die kunnen worden ingericht volgens de wensen van de klant. Ook zijn ze voorzien van alle nodige audiovisuele ondersteuning. Dat maakt dat deze ruimtes niet enkel geschikt zijn voor vergaderingen en seminaries, maar zich ook lenen voor bijv. babyborrels, workshops of zelfs danslessen.”

Auditorium en evenementenzaal

De benedenverdieping telt naast de foyer nog twee grote ruimtes, die apart of gecombineerd gebruikt kunnen worden. “In het auditorium, uitgerust met de meest geavanceerde audiovisuele technologie, beschikken we over 404 zitjes. De tribune kan hier echter ingeschoven worden, zodat deze ruimte gecombineerd kan worden met de aanpalende evenementenzaal (600 personen). Door die koppeling ontstaat er een grote ruimte die plaats biedt aan 1.100 personen. Onder andere de Horecabeurs Bredene organiseren we hier in deze configuratie. Voor de catering is er een ruime en goed uitgeruste keuken voorzien.”

Unieke outdoormogelijkheden

Een unieke troef van het Meeting- en Eventcentrum Staf Versluys is dat het naast deze binnenruimtes ook nog eens twee outdoorlocaties aanbiedt. “Ons evenementenplein, vlak naast het centrum, heeft een capaciteit van 1.000 personen. Hier zijn afgelopen zomer bijvoorbeeld verschillende wedstrijden van het WK voetbal uitgezonden. Verder is er ook nog een evenementenweide, die zich uitstekend leent voor het organiseren van festivals, tot 5.000 personen. Het Afro C Festival en ManiFiesta vonden hier plaats, en ook HAP, het foodtruckfestival, was hier al eens te gast.”

Vlot bereikbaar

Onder andere Partena, Bpost en Club Brugge vonden reeds hun weg naar Bredene om er een event te organiseren. “Ons centrum is centraal gelegen aan de kust, en vlot bereikbaar met de kusttram of met de wagen. Tegenover het centrum beschikken we over 200 parkeerplaatsen, en 100 meter verderop zijn er nog eens 280 plaatsen voorzien. Ruim voldoende om bezoekers een comfortabele aankomst te verzekeren”, zo besluit Heidi De Nys.