Vaste & tijdelijke locaties

Sep 20, 2019, 16:19
Easyfairs Benelux neemt na FACTS ook Antwerp Convention en Dutch Comic Con over

Easyfairs Benelux neemt na FACTS ook Antwerp Convention en Dutch Comic Con over

14 september 2015

Easyfairs, onderdeel van de Artexis Easyfairs Group, specialist in de organisatie van events en in het beheer van evenementenhallen, neemt na FACTS, het grootste 'Comics, Sci Fi en Anime' festival in de Benelux, nu ook Antwerp Convention en Dutch Comic Con over. Easyfairs wordt daarmee de grootste organisator van Comic Conventions in de Benelux.

Met de overname in december 2014 van FACTS, dat jaarlijks plaats vindt in Flanders Expo Gent en meer dan 40.000 bezoekers trekt, boorde Easyfairs een nieuw marktsegment aan met name dat van de stripwereld, de science fiction, de fantasy, de cosplays en de animatiefilms. Ook figuren uit TV-series, films, video- en computergames maken een belangrijk onderdeel uit van de beleving op comic conventions. Easyfairs gaat nu op dit elan verder met de overname van Antwerp Convention en Dutch Comic Con (Utrecht).

Voor de overname van Antwerp Convention bereikte Easyfairs een akkoord met organisator Lode Geens die al vijf succesvolle edities van deze 'One day of Sci-Fi, Fantasy and Horror' neerzette, de laatste op 26 april 2015 in Antwerp Expo met meer dan 180 exposanten en 11.000 bezoekers. Lode Geens blijft ook voor de volgende edities van dit event zijn kennis en expertise ter beschikking stellen, dit om het succes en de continuïteit ervan te verzekeren.

In dezelfde periode werd eveneens een overeenkomst gesloten met dhr. Ivan Lok voor de overname van Dutch Comic Con, dat voor het eerst in maart 2015 plaats vond in Jaarbeurs Utrecht. Met maar liefst 25.000 bezoekers was deze eerste editie al meteen een succes. Ivan Lok en zijn collega Romy Overdorp blijven zeker aan het succes van de komende edities van Dutch Comic Con meewerken. Het event blijft de komende jaren in Jaarbeurs Utrecht doorgaan.

Dirk Van Roy, CEO van Artexis Easyfairs Benelux, over de strategie:

"Het 'servicen' van bepaalde communities maakt deel uit van onze visie. Via deze overnames spelen wij in op het groeiend belang van een maatschappelijke groep voor wie comic con veel meer wordt dan louter films, series, videogames of webcomics. Zij zoeken momenten waarop ze, samen met gelijkgestemden, hun passie kunnen delen en ook de acteurs, schrijvers of regisseurs kunnen ontmoeten. Zij willen deel uitmaken van een community, van een totaalbeleving. In ons streven naar het organiseren van multi-format events, is dit een verruiming van onze activiteiten en een uitdaging om deze 'human to human' conventies te laten uitgroeien tot 'ultimate meeting places' in België en Nederland."

Met de overname van deze events wordt Easyfairs de grootste organisator van comic conventions in de Benelux met 3 events in het beursseizoen 2015-2016.

De 25ste editie van FACTS vindt zeer binnenkort en als eerste plaats op 26 en 27 september 2015 in Flanders Expo te Gent. Daarna volgt de tweede editie van Dutch Comic Con op 26 en 27 maart 2016 in Jaarbeurs Utrecht. En ten slotte is er eind april 2016 de zesde editie van Antwerp Convention in Antwerp Expo. Verder is Easyfairs mede-eigenaar van 'Made in Asia' dat georganiseerd wordt door Conceptum.

Met deze overnames bouwt Easyfairs verder aan haar groeistrategie en missie "Visit the Future".

Easyfairs Benelux heeft namelijk al een strategische positie in een aantal andere sectoren: in de bouwsector met beurzen zoals bis (Gent), bouw&reno (Antwerpen), Bois&Habitat (Namur) en Builty (Brussel); in de horeca met Horeca Expo (Gent) en Bakkersvak (Rosmalen); in de gezondheidssector met de beurzen Healthcare (Brussel); Expo 60+ (Mechelen); Soins & Santé (Namen) en Dentex (Brussel); in de verpakkingswereld met Empack (Brussel, Utrecht en 's Hertogenbosch) en Packaging Innovations (Amsterdam); in de transportsector met Transport & Logistics (Rotterdam & Antwerpen), in de real estate met Realty (Brussel) en Second Home International (Brussel – Gent – Antwerpen - Utrecht).

www.facts.be

Meer van Easyfairs :

Easyfairs