Vaste & tijdelijke locaties

Apr 25, 2024, 18:59
Chocoladesalon Brussel 2018  : Tal van workshops  en het Grote Vieruurtje

Chocoladesalon Brussel 2018 : Tal van workshops en het Grote Vieruurtje

02 februari 2018

Van 2 tot 4 maart 2018 vindt in Brussel het Chocoladesalon plaats. Gewoon wat rondwandelen en alleen kijken? Vergeet het maar! Op het Chocoladesalon kunt u allerlei nieuwigheden proeven, onbekende smaken ontdekken, gloednieuwe recepten uitproberen van de grootste chefs én u leert er de heerlijkste lekkernijen klaarmaken. Kortom, u gaat zelf aan de slag! En dat geldt voor klein én groot!

Workshops voor volwassenen

Dol op koken en bakken? Ga dan naar de stand van Les Secrets du Chef voor gratis workshops om 10.30 u., 12.30 u., 14.30 u. en 17.30 u.

Workshop van 1 uur – Inschrijvingen ter plaatse – Zolang er plaatsen beschikbaar zijn

Christophe Berthelot-Sampic is maître chocolatier en oprichter van de conceptstore ATELIER C in Parijs. Op zijn stand organiseert hij degustatieworkshops rond 'zeldzame chocolade' en leert hij de bezoekers zelf de bekende 'aromatische kenmerken' van zijn zeldzame chocolade ontdekken. Als zoon en kleinzoon van chocolatiers, selecteert Christophe Berthelot-Sampic ook zelf de beste cacaobonen voor Chocolaterie Robert, een echte referentie in Madagaskar en de enige chocolatier met plantage van het eiland.

Voornaamste nieuwigheid voor de kinderen en hun gezin

'Het Grote Vieruurtje' of 'Ook bio smaakt overheerlijk'. De bedoeling? De allerkleinsten laten ontdekken dat 'gezond eten' ook leuk kan zijn. 'Biologisch' en 'overheerlijk' zijn dan ook twee woorden die perfect bij elkaar passen! Samen met Bio c' Bon wordt elke dag een heerlijk evenwichtig vieruurtje aangeboden aan alle gezinnen. Dat vieruurtje bestaat uit een rijstwafel met chocolade, biokoekjes, vers fruit en vruchtencompote en -sap.

Tussen de chocoladestands en chocoladestandbeelden door kunnen zowel kinderen als volwassenen deelnemen aan verschillende leuke workshops. Extra pluspunt: ze zijn gratis!

Chocoland voor de 6- tot 12-jarigen

Kleine chocoladeliefhebbers worden verwacht in Chocoland voor workshops die ze inwijden tot de chocoladetechniek en helpen met de realisatie van verrassende producten. In samenwerking met het instituut Émile Gryzon.
Inschrijving ter plaatse zolang er plaatsen beschikbaar zijn: 12 kinderen per workshop, ieder uur.

Cacao-lessen voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Neen, chocoladerepen groeien niet aan bomen! De ‘cacaolessen’ van het Chocoladesalon van Brussel vertellen kinderen waar chocolade vandaan komt en hoe de lekkernij gemaakt wordt, en dat aan de hand van speelse en leerrijke mini-conferenties onder leiding van Choco-Story Brussels.

Inschrijvingen ter plaatse, zolang er plaatsen beschikbaar zijn – enkel voor kinderen van 6-12 jaar.

Praktische info:

  • Tour & Taxis – Sheds 3 et 4 - Havenlaan 86c - 1000 – Brussel
  • Van vrijdag 2 maart tot zondag 4 maart 2018
  • Open van 10.00u tot 19.00u op vrijdag en zaterdag / van 10.00u tot 18.00u op zondag
  • Officiële openingsavond: donderdag 1 maart om 19.00u 19h00 / Prijs : 20€ per persoon

Toegangsprijs (voorverkoop)

  • Volwassene : 8,50 € op vrijdag / 10 € op zaterdag en zondag
  • Kinderen van 3 tot 12 ans : 5 € / Gratis voor kinderen jonger dan 6 jaar
  • Senior (vanaf 60 jaar) : 8,50 € / Student (op vertoon van een studentenkaart) : 8,50 €
  • Family pack (2 volwassenen + 2 kinderen van 3 tot 12 jaar) : 25 €

Online ticketverkoop beschikbaar op

brussels.salon-du-chocolat.com