Event Agencies

Aug 24, 2019, 17:38
Een succesvolle maand januari 2018 voor Ecco La Luna

Een succesvolle maand januari 2018 voor Ecco La Luna

15 maart 2018

Na een geslaagd 2017 zet Ecco La Luna ook 2018 goed in. Het jaar op gang trappen deden ze in het Godshuis te Sint-Laureins met een teambuilding voor het team van groep Nevelland. De groep bestaat uit een drukkerij en twee maatwerkbedrijven, waar mens, milieu en sociaal ondernemerschap centraal staan.

Bij Nevelland werken mensen met en zonder beperkingen, wat een extra uitdaging vormt bij het organiseren van een teambuilding. Katrijn Van der Linden van groep Nevelland vertelt: “Toen Geert, de zaakvoerder van Ecco La Luna, bij ons langskwam, voelde hij goed aan waar wij naar op zoek waren. Hij toonde oprechte interesse in ons bedrijf en onze mensen. Er was ook geen vraag te veel: de grootte van de groep, een indoor locatie, een organisatie opzetten op 2 januari, … Voor andere bedrijven zou dit een hindernis zijn, maar Geert stelde meteen de perfecte activiteiten voor.”

De dag zelf verliep dan ook goed: zo'n 300 deelnemers genoten samen van een workshop domino, goed voor een kleine 60000 steentjes! Vervolgens werd er een heuse beatbox-sessie op poten gezet, waarbij de deelnemers hun lichaam en stem leren gebruiken om een volwaardige bedrijfssong, inclusief video opname, te realiseren. "Het is altijd leuk om een nieuw werkingsjaar op een waardevolle manier op te starten" licht Geert, zaakvoerder van Ecco La Luna, toe.

"Het was dan ook voor het hele team een eer om onze eerste teambuilding van het jaar voor Nevelland te organiseren. Niet enkel als bedrijf, maar ook op persoonlijk vlak was het een echte meerwaarde. Alle deelnemers waanden zich een ster voor een dag."; Ook Katrijn van Nevelland is vol lof over de samenwerking: "Het komt zelden voor dat we ons zo weinig zorgen moeten maken. Alles was perfect geregeld. Het aanwezige team beantwoorde al onze vragen, en ze kregen de hele groep mee. Heel leuk was de diversiteit in de activiteiten: wie daar zin in had, stal de show, maar ook van op afstand kon iedereen mee genieten."; Of een nieuwe samenwerking er nog in zit? “Ja zeker” besluit Katrijn, “voor onze volgende teambuilding kloppen we graag terug aan bij Ecco La Luna. Onze medewerkers hebben ons uitgedaagd: of we deze activiteit wel nog kunnen overtreffen?! Ze zijn alvast heel enthousiast.”

De grenzen over… en de bergen in!

2018 betekende ook meteen een eerste Zwitsers avontuur voor Ecco La Luna, en dat smaakt meteen naar meer.

Geert vertelt: “Op vraag van een farmaceutisch bedrijf organiseerden we op 26 januari een teambuilding voor 100 deelnemers in het besneeuwde Notwill, vlakbij Luzern. Daar organiseerden we “De Vijf Zintuigen”, een teambuilding waarbij de deelnemers kennis maken met al hun zintuigen. Ze herontdekken hun vijf zintuigen aan de hand van enkele praktische proeven, maar overstijgen dit niveau door ook hun zesde zintuig te gebruiken: hoe zen zijn de teamleden nu echt?". En de verplaatsing naar het buitenland loont: een supertevreden klant, en de nieuwe aanvragen van over de grenzen komen steeds vaker binnen. "Een uitdaging die we natuurlijk graag aangaan, al laten we de sneeuwkettingen volgende keer liever thuis"; lacht Geert “in februari trokken we alvast naar Luxemburg en Frankrijk.”

www.eccolaluna.be

Meer van Ecco La Luna :

Ecco La Luna