Event Agencies

Apr 27, 2024, 8:12
Ecco La Luna pakt uit met Street Olympics

Ecco La Luna pakt uit met Street Olympics

07 maart 2024

In het Olympisch jaar 2024 pakt Ecco La Luna uit met een nieuw concept, dat de sfeer van de Olympische Spelen naar elke stad en elke omgeving kan brengen. Street Olympics is een teambuilding met een Olympische twist, waarvoor je geen sportkleren hoeft aan te trekken.

Street Olympics is een interactief spel voor groepen van 5 tot meer dan 1000 deelnemers dat gebruik maakt van de Mobile Adventures app van Ecco La Luna, die ook gebruikt wordt voor online teambuildings en citygames van het agentschap. “Het concept is dat men met teams van 5 à 6 personen de omgeving verkent”, zo vertelt Hans Vanooteghem van Ecco La Luna. “Dat kan een stad, een park of zelfs indoor zijn. Tijdens deze tocht ontgrendelen de deelnemers allerlei vragen en opdrachten die te maken hebben met de Olympische Spelen van vroeger en nu. Het is een mix van trivia-vragen en creatieve ludieke foto- en video-opdrachten, waarbij men in interactie moet gaan met de omgeving. Een mogelijke video-opdracht is bijvoorbeeld dat men een choreografie van synchroonzwemmen moet maken. Deze opdracht zullen we proberen te plaatsen in de buurt van een fontein of een vijver. Het is telkens aan de deelnemers om creatief aan de slag te gaan met wat ze op die plek ter beschikking hebben.”

Leukste beelden projecteren en delen

De gecreëerde foto’s en video’s worden meteen naar de gamemaster gestuurd, en live beoordeeld. “De teams zien elkaar lopen in de app, en kunnen elkaars scores ook op de voet volgen. Zo wordt de competitie wat aangescherpt. Het laatste half uur worden de scores echter onzichtbaar, zodat de ontknoping toch nog spannend blijft. Na één uur of twee uur – afhankelijk van de gekozen formule - verzamelen we alle teams terug op één locatie. Het afsluitende moment hangt een beetje af van de locatie. Als we in de meetingruimte van een hotel zitten, kunnen we bijvoorbeeld een selectie foto’s en video’s projecteren.  We voorzien ook steeds een online gallery, waar de beelden heel makkelijk gedeeld kunnen worden. De apotheose is natuurlijk de bekendmaking van de eindresultaten, waarbij de winnaars een leuke prijs ontvangen.”

Invulling op maat

Street Olympics is een leuke activiteit die ook nog eens kan worden afgestemd op maat van de klant.  “Het is een formule die meer creatief dan fysiek is. Het is niet de bedoeling om dingen zo snel mogelijk te doen, waar wel om een leuke tijd met elkaar te kunnen beleven en zich creatief te kunnen uitleven.  Het wordt dus gezien als een rustige activiteit die voor iedereen openstaat.  We hebben een heel goed standaardspel, dat overal kan gespeeld worden, maar uiteraard kunnen we de opdrachten ook aanpassen volgens de wensen van de klanten en volgens de mogelijkheden van de omgeving. De teams kunnen het spel spelen op hun eigen smartphones, maar indien gewenst kunnen wij ook iPads voorzien”, zo besluit Hans Vanooteghem.

Meer van Ecco La Luna :