Event Agencies

Apr 27, 2024, 14:14
Ecco La Luna blikt terug op een geslaagde deelname aan The MIX in Metz

Ecco La Luna blikt terug op een geslaagde deelname aan The MIX in Metz

21 december 2023

Afgelopen week vond in het Franse Metz de allereerste editie van het salon The MIX plaats, een initiatief dat MICE-professionals uit Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en België samenbrengt. Een van de Belgische deelnemers aan de beurs was Ecco La Luna, dat in Metz wilde werken aan haar internationale contacten en naamsbekendheid. Zaakvoerder Geert Debusschere blikt terug op een geslaagde driedaagse…

“Wij zijn bezig met een project om Ecco La Luna op de kaart te zetten in enkele buurlanden”, zo vertelt Geert Debusschere. “We hebben daarvoor ook een subsidie gekregen van Flanders Investment & Trade. In die optiek zijn wij aan het rondkijken waar er in het buitenland mogelijkheden liggen om onze naamsbekendheid te vergroten en contacten te leggen met mogelijke partners. The MIX in Metz heeft zich gepositioneerd als de beurs van de vier buurlanden Frankrijk, Duitsland, België ene Luxemburg. Dat was voor ons dus ‘the place to be’.”

Animatie

Ecco La Luna trok midden December naar Metz met een eigen stand. “Wij zijn drie dagen aanwezig geweest: één dag voor de opbouw van onze stand, en twee dagen op de beurs zelf. Wij hadden een kleine stand van 6 meter geboekt, maar de beursorganisatie heeft standhouders ook aangemoedigd om animatie te voorzien. Daarom hebben we onze curlingbaan meegenomen en ter plaatse onze Icestock Curling gedemonstreerd.”

Contacten met drie buurlanden

Tijdens de twee beursdagen heeft Ecco La Luna heel wat contacten kunnen leggen. “Allereerst hebben we de kans gekregen om met veel lokale partners – bijvoorbeeld seminarielocaties - te kunnen spreken. We hebben ook kunnen verbroederen met Franse concullega’s, die wel interesse tonen in onze activiteiten - en omgekeerd. Ten slotte hebben we ook verschillende potentiële klanten ontmoet. We hebben heel interessante contacten kunnen leggen binnen de regio Metz, maar ook in andere Franse regio’s, alsook met mensen uit Luxemburg en Duitsland. Dus in die zin was onze deelname zeker een voltreffer.”

Networking events

Ook buiten het congrescentrum Robert Schuman waren er verschillende activiteiten met netwerkmogelijkheden. “We hebben een heel charmante stad Metz leren kennen. De eerste avond was er een ontvangst met een receptie in het Hôtel de Ville, en de tweede avond een galadiner in het Centre Pompidou Metz. Mensen kwamen daar op uitnodiging, wat betekent dat het echt wel om kwalitatieve profielen ging. Gezien het selecte publiek had je ook tijd om kwaliteitsvol met mensen te babbelen. Dat was wel fijn. We hebben aangename gesprekken gehad met de mensen van de regio Grand-Est, en een goede band kunnen opbouwen met een aantal beleidsmensen.”

Verhaal vertellen in het buitenland

De eerste deelname aan The MIX was voor Ecco La Luna dus een positief verhaal. “Als Belgische bureaus hebben we echt wel een verhaal te vertellen, ook in het buitenland. Wij leggen bijvoorbeeld een grote focus op duurzaamheid, en je merkt wel dat dit aanslaat bij veel mensen. We hebben dan ook vele nieuwe contacten kunnen leggen. Het is nu aan ons om daar mee aan de slag te gaan. Ik vond het alvast een heel fijne ervaring, zeker voor herhaling vatbaar”, zo besluit Geert Debusschere.

Meer van Ecco La Luna The MIX :