Event Agencies

Jul 29, 2021, 16:56
Ecco La Luna reikt virtual online meeting agencies de hand met remote teambuilding concepten

Ecco La Luna reikt virtual online meeting agencies de hand met remote teambuilding concepten

20 oktober 2020

Telewerk wordt de komende weken terug de norm en zal – of we het nu willen of niet - ook in de toekomst een onderdeel blijven uitmaken van ‘the new normal’. Remote teambuildings worden dus een noodzaak en Ecco La Luna heeft hiervoor haar gamma aan remote teambuilding concepten verder uitgebouwd.

Als teambuilding-bedrijf richten we ons nu met onze remote formats zowel op AV-bedrijven en Virtual Event Angencies als op bedrijven die op zoek zijn naar een online teambuilding.

Onze remote concepten zijn ontwikkeld om collega’s op een kwalitatieve manier te verbinden op afstand. Hoewel momenten als een ‘virtual coffee break’ of ‘happy hour’ via Zoom zeker ook hun meerwaarde hebben om collega’s verbonden te houden, zijn onze remote teambuilding concepten een moment waarop collega’s samen aan de slag gaan met een gezamenlijk doel. Aan de hand van de technologie en software waarin we jaren geleden investeerden, kunnen we verschillende soorten remote activiteiten aanbieden.

REMOTE FORMATS ALS STAND ALONE OF ALS GEÏNTEGREED FUN-MOMENT

Onze formats zijn sterk genoeg om te fungeren als teambuilding op zich maar kunnen ook perfect in een online (meerdaagse) meeting geïntegreerd worden als fun-moment. Daarom kijken we ernaar uit om in contact te komen met organisatoren van virtuele online events. We horen vaak dat men op zoek is naar manieren om de betrokkenheid en interactie van deelnemers van dergelijke online events te verhogen en zijn ervan overtuigd dat we hiervoor wel een handige tool in huis hebben. We kijken er naar uit om demo’s te geven want we merken dat dit nog altijd de beste manier is om te tonen hoe alles werkt en wat de mogelijkheden zijn. Contacteer ons dus als je op zoek bent naar dergelijke belevingen.

Onze grote troef is dat we onze bestaande concepten relatief eenvoudig kunnen aanpassen aan de inhoud en timing van onze klanten. We hebben hiervoor alle know-how in eigen huis waardoor we niet afhankleijk zijn van externe partijen. We kunnen een remote escape game ontwikkelen dat 60’ duurt maar kunnen ook voor een eenvoudigere kortere versie zorgen dat op 30’ gespeeld kan worden en dat kan dan ook nog eens angepast worden aan de look & feel van de klant en het thema van de meeting. De meeste concepten worden standaard in verschillende teams in virtual breakout rooms gespeeld maar we kunnen ze ook ombouwen tot individuele spelen als dat om organisatorische redenen nodig zou zijn. Deelnemers installeren onze gratis app die beschikbaar is voor iOS en Android, scannen de QR-code tijdens de briefing en kunnen meteen aan de slag.

“COLLABORATION CHALLENGE” IN PLAATS VAN INDIVIDUELE QUIZ

We merken tijdens onze activiteiten dat nog niet iedereen even vlot zijn weg vindt in de online meeting-platformen zoals een Zoom, WebEx of Teams maar via onze activiteiten ontdekken deelnemers langzamerhand de verschillende functionaliteiten en kunnen ze die opgedane ervaring ook gebruiken tijdens hun telewerk-momenten. Zo staat het record van ons “Ready For Launch” Escape Game op 39’ door een team van Showpad. Ze werkten heel efficiënt samen in hun breakout room door taken te verdelen en waar nodig samen te werken via een screen-sharing. Tijdens dezelfde activiteit met een andere groep merkten we dan weer dat het niet voor iedereen even evident was om een breakout room te joinen …

Naast Remote Escape Games heeft Ecco La Luna nog enkele andere concepten zoals “Around The World”. Samen met je collega’s ga je op virtuele wereldreis en krijg je allerlei vragen en foto- of video-opdrachten over de landen die je bezoekt. Met je verdiende punten koop je je ticket naar je volgende bestemming … Around The World is meer geschikt als puur fun-moment maar nodigt je wel uit om de creatieviteit van je team naar boven te halen.

Het ene concept is al wat uitdagender dan het andere en sommige concepten zijn gefocust op teamwork en communicatie terwijl andere ook individueel gespeeld kunnen worden of op creativiteit gebaseerd zijn. Om klanten te helpen bij hun keuze en wegwijs te maken in onze formats hebben we daarom ook een handig overzicht gemaakt.

REMOTE FORMATS ALS BUDGETVRIENDELIJK ALTERNATIEF

Onze concepten zijn geschikt voor zowel kleine als grote groepen en zijn ook erg budgetvriendelijk als je ze vergelijkt met live-events. Om een voorbeeld te geven kan een “off-the-shelve”-format voor een groep van 30 personen aan 25€pp ex BTW en kan hetzelfde concept voor een groep van 200 personen aan 16,5€pp ex BTW. Een concept op maat met eigen branding kan voor een meerprijs vanaf 300€ ex BTW.

Meer info aanvragen of een demo boeken kan via hans@eccolaluna.be of +32 486291860 Download hier een non-branded presentatie van onze remote teambuilding formats zodat je zelf aan de slag kan om jouw klanten te overtuigen van ons aanbod.

Meer van Ecco La Luna :