Event Agencies

Jun 4, 2023, 1:41
Welkom bij de Mol 2.0

Welkom bij de Mol 2.0

28 maart 2023

Bijna 15 jaar geleden lanceerde Ecco La Luna met ‘Welkom bij de Mol’ een succesvol teambuildingconcept waarbij groepen op zoek moeten gaan naar de saboteur in hun midden. Dit voorjaar kreeg het concept een stevige update met o.a. nieuwe opdrachten en een bijkomend spelelement!

Dubbelspel en sabotage is een thema dat heel wat mensen intrigeert. “Dat was in 2009 dan ook de aanleiding om hier een nieuw concept voor teams rond te lanceren”, zo vertelt Geert Debusschere van Ecco La Luna. “Daarin nemen teams het tegen elkaar op in verschillende opdrachten. Maar eigenlijk is het spel vooraf al begonnen. Iedereen heeft immers al een vragenlijst moeten invullen met de vraag of hij/zij eventueel de saboteur wil zijn. De deelnemers strijden dus voor de overwinning, maar ze beseffen tegelijkertijd dat er in elk team een saboteur zit. Ze moeten zich dus op twee zaken concentreren: het winnen van de opdrachten, én het ontmaskeren van de mol binnen hun team.”

Vragenlijst

De zoektocht naar de saboteur is dus een individuele uitdaging binnen een groepsspel. “Iedere deelnemer krijgt ook een persoonlijk notitieboekje om opvallende vaststellingen te noteren. Aan het einde van het spel krijgt elke deelnemer een vragenlijst over de identiteit van de saboteur. Uiteindelijk is er dus een winnend team, een winnende speurder per team, en een winnende mol (wiens team het slechtst heeft gescoord).

Teasers

Het ‘Welkom bij de Mol’ concept is een van de toppers uit het teambuildingaanbod van Ecco La Luna. “Maar we hebben gemerkt dat er nood was aan vernieuwing. Heel wat bedrijven wilden het spel graag nog een tweede keer spelen. Daarom hebben we gewerkt aan een hele reeks nieuwe opdrachten. Daarnaast gaan we bedrijven nog beter ondersteunen in de aanloop naar het spel. Hiervoor voorzien we een reeks teasermails, waarmee het programma op een subtiele wijze onthuld wordt.”

Groen of rood scherm

De derde grote vernieuwing is de introductie van een tussentijds evaluatiemoment voor de klanten die een volledig dagprogramma boeken. “Halverwege het spel zullen de deelnemers aan de hand van een groen of rood scherm een idee krijgen of ze in hun zoektocht op het juiste spoor zitten. Dit zorgt dan weer voor een extra demarche in het spel, want de vraag is of de mensen die een rood scherm krijgen dit zullen delen met hun ploegmaats, of niet. Met al deze vernieuwingen hopen we de mensen die jaren geleden al plezier hebben beleefd aan deze teambuilding, het spel op een nieuwe manier te laten beleven”, zo besluit Geert Debusschere.

Meer van Ecco La Luna :