Audiovisueel

Mar 31, 2023, 3:00
Europese rental & staging gigant Lang AG investeert in nieuwe Panasonic RQ25K projectoren

Europese rental & staging gigant Lang AG investeert in nieuwe Panasonic RQ25K projectoren

19 januari 2023

LANG AG verlengt zijn meer dan 30-jarige partnership met Panasonic om zijn klanten de beste AV-technologie aan te kunnen bieden

Nu de verhuur- en locatiegebaseerde entertainmentindustrie wordt geconfronteerd met een steeds complexere markt, kijken de toonaangevende spelers naar de nieuwste AV-technologieën om hun klanten iets extra te kunnen bieden. Stijgende transportkosten en personeelstekorten, samen met steeds flexibelere boekingen van evenementenorganisatoren, zijn grote uitdagingen voor evenementenproductiebedrijven. Daarom heeft LANG AG, één van Europa's meest toonaangevende ‘Dry Hire’ bedrijf voor visuele presentatietechnologie in de verhuur- en stagingmarkt, vandaag een belangrijke investering aangekondigd in 100 nieuwe projectoren van de RQ25K-serie van Panasonic, 's werelds kleinste en lichtste 3-chip DLP-projectoren met een helderheid tot 20.000lm en 4K-resolutie.

"Deze aanzienlijke investering, en de verlenging van onze meer dan 30-jarige samenwerking met Panasonic, zal onze klanten helpen de huidige uitdagingen in de sector aan te gaan", aldus Tobias Lang, CEO van LANG AG. "De Panasonic RQ25K-projectorserie levert visuele technologie van de volgende generatie die de menigte versteld doet staan met de nieuwste en beste beeldkwaliteit, die workflows stroomlijnt om snelle en effectieve installatie en controle mogelijk te maken met een ongeëvenaarde betrouwbaarheid."

LANG AG koos voor de nieuwe serie, beschikbaar vanaf december 2022, omdat deze een aantal belangrijke voordelen biedt aan zijn klanten. De RQ25K is 40% kleiner en 35% lichter dan zijn voorganger, waardoor hij gemakkelijker te vervoeren en te stapelen is voor de verhuur en gemakkelijker te positioneren is voor vaste installaties. Deze serie vereenvoudigt alles, van installatie tot bediening, met tijdbesparende workflow functies. Integratie in bredere systemen is eveneens snel en eenvoudig doordat dit de eerste Panasonic-projector is die beschikt over de Intel® Smart Display Module (Intel® SDM).

"Vanaf het moment dat Panasonic in 2012 zijn eerste projectoren van 20.000 lumen introduceerde, heeft het de sector gedefinieerd," voegde Tobias Lang eraan toe. "We zagen meteen de voordelen van de nieuwe RQ25K-serie voor onze klanten. Met de SDM-sleuf zet het nieuwe maatstaven op het gebied van configureerbaarheid en connectiviteit, een brug naar IP-gebaseerde systemen zoals Panasonic PTZ-camera's of KAIROS. We hebben er bewust voor gekozen om enkel dit 4K-platform te gebruiken om onze vloot van 4K projectoren te harmoniseren omdat we de markt naar hogere resoluties zien evolueren. We kijken ernaar uit om bij de eerste Europese providers te zijn die deze baanbrekende AV-technologie aanbiedt aan onze klanten."

Jan Markus Jahn, Head van Media Entertainment Business Unit bij Panasonic Connect Europe, voegde hieraan toe: " Deze LANG-investering in RQ25, naast de bestaande IP-gebaseerde PTZ-camera's en het KAIROS-productieplatform, betekent dat het één van de eerste bedrijven zal zijn die zijn klanten een complete IP-gebaseerde workflow van glass-to-glass kan bieden. Dit is een belangrijke mijlpaal voor de AV-industrie en opent nieuwe deuren voor staging- en evenementenklanten, vooral als het gaat om hybride en online producties."

Ga voor meer informatie over de Panasonic RQ25K-projectorserie naar: https://business.panasonic.co.uk/visual-system/pt-rq25k-series-4k-laser-projectors