Event Agencies

Apr 28, 2024, 18:18
Toerisme Oostende & Mu.ZEE doen beroep op Studio Copain voor ‘Ensor 2024’

Toerisme Oostende & Mu.ZEE doen beroep op Studio Copain voor ‘Ensor 2024’

21 december 2023

In 2024 is het 75 jaar geleden dat James Ensor overleed. In december 2023 start het Ensorjaar in zijn geboortestad Oostende met een breed stadsfestival. Toerisme Oostende deed beroep op Studio Copain voor het campagnebeeld en de bijhorende tv-spot. Mu.ZEE nam Studio Copain onder de arm voor de ticketingcampagne voor de Ensor-expo.

ENSOR 2024 WORDT GROOTS

Het Ensorjaar brengt een eerbetoon aan de Belgische grootmeester - vernieuwer, gamechanger, inspirator en ...complexe persoonlijkheid. Ensor 2024 laat het ware gelaat van 'de man achter de maskers' zien. Om het Oostendse programma rond Ensor 2024 te promoten werd beroep gedaan op Studio Copain. Studio Copain werkte een campagneconcept en tone-of-voice uit en vertaalde die in foto en video. Voor de video-productie (inclusief tv-spot) schakelde Studio Copain het team van Clementine Video Productions in.

Pieter Hens, Marketing Director Toerisme Oostende: “Uit alle inzendingen kon het idee en plan van aanpak van Studio Copain voor deze nieuwe campagne ons het meest bekoren. We voelen dat het team van Studio Copain hetzelfde DNA heeft als onze stad: doeners en doorzetters, en een tikkeltje eigenwijs. Het resultaat is een prachtige Ensor-tv-spot die vanaf vandaag te zien is via VRT”

In september 2024 neemt Antwerpen, de stad met de grootste Ensorcollectie ter wereld, de fakkel over met vier expo's.

MU.ZEE REKENT OP TIENDUIZENDEN BEZOEKERS

Mu.ZEE organiseert van 16.12.2023 tot 14.04.2024 de tentoonstelling Rose, Rose, Rose à mes yeux – James Ensor en het stilleven in België 1830 – 1930. Deze tentoonstelling concentreert zich voor het eerst helemaal op de stillevens van James Ensor. Een vijtigtal werken uit de belangrijke productie van Ensor dienen als ruggengraat van de expo. Om de bijhorende ticketingcampagne te lanceren en boosten deed Mu.ZEE opnieuw beroep op Studio Copain.

Colette Castermans, Hoofd Communicatie Mu.ZEE: “We werken ondertussen al twee jaar samen met Studio Copain en met succes. Tijdens onze laatste ticketingcampagne rond Anna Boch trokken we maar liefst 95.000 bezoekers naar Oostende. De verwachtingen voor deze Ensor-expo zijn minstens evengroot: we geloven dat we, samen met de marketingpower van Studio Copain, een groot publiek kunnen overtuigen onze expo te bezoeken.”

MARKETING VOOR DE GOOD TIMES

Studio Copain ondersteunt dus zowel Toerisme Oostende als Mu.ZEE bij een deel van de campagne:

Diana Carvalho Freitas, Accountmanager bij Studio Copain: “We zijn bijzonder fier dat we onze schouders mogen zetten onder dit fantastische project. Ensor past perfect in onze positionering als marketingbureau voor de brede cultuur-, media- en enterainmentsectoren.

Iedereen voelt dat Ensor 2024 iets heel unieks en groots wordt en het voelt als een eer dat we mogen bijdragen aan dit project. Laat de campagne maar starten!”

PRAKTISCH

Ensorjaar 2024 – www.ensor2024.be

Expo Rose, Rose, Rose à mes yeux – www.muzee.be