Event Agencies

Jun 7, 2020, 11:25
Ecco La Luna presenteert creatieve oplossingen om teams te blijven verbinden

Ecco La Luna presenteert creatieve oplossingen om teams te blijven verbinden

24 maart 2020

Vanaf 1 april lanceert Ecco La Luna de ‘Remote Team Building Series’, een reeks concepten die men – dankzij een speciaal ontworpen app - vanop afstand en in team kan beleven. Een ideale oplossing voor deze crisisperiode, maar ook voor daarna...

Sinds COVID-19 ons land heeft bestormd werken heel wat mensen thuis. Maar ook daar is het vaak erg druk met mails, telefoons, targets die gehaald moeten worden… Toch is er een belangrijk verschil met het leven op kantoor: de sociale band met de collega’s is weggevallen. En die is net zo belangrijk om zich goed te voelen en om stress en burn-outs te voorkomen.

Ecco La Luna deelt deze bezorgdheid rond het sociaal isolement van werknemers in deze crisisperiode, en werkte aan een reeks concepten om werknemers gemotiveerd, geïnspireerd en verbonden te houden, zonder dat ze hiervoor hun huis moeten verlaten. Maak kennis met de Remote Team Building Series…

The Daily Kick-Off

‘The Daily Kick-Off’ is de ideale energizer om de thuiswerkdag te starten. Werknemers kregen een reeks opdrachten die ze via een app simultaan met hun collega’s kunnen uitvoeren, elk vanuit zijn eigen huis. Na het spel, van ongeveer 30 minuten, wordt er een online presentatie gegenereerd met foto’s en video’s van de verschillende deelnemers. Een mooie manier om elkaar anders te leren kennen en elkaar te steunen. The Daily Kick-Off kan eenmalig geprogrammeerd worden, maar kan ook (2-)wekelijks of maandelijks herhaald worden, zij het met nieuwe opdrachten.

The Team Quiz

Een tweede voorstel is een relaxte afterwork-quiz. De deelnemers van het bedrijf melden zich van thuis uit aan in de app en in de conference call. De quizmaster stelt de vragen via de conference call, waarmee de deelnemers hun antwoorden ingeven via de app. Ook de scores worden in de app gevolgd. Een leuk moment samen, eventueel met een glaasje wijn of een biertje erbij.

Virtual Away-Day’

In ‘The Virtual Away-Day’ wordt getest hoe mensen als virtueel team kunnen samenwerken. Ook hier meldt men zich aan via de app, die de deelnemers vervolgens indeelt in teams. Dan wordt er per team een eigen conference call opgezet zodat ze met elkaar kunnen communiceren alvorens ze individueel gaan antwoorden op de vragen van de quizmaster. Is er geen twijfel, dan kunnen ze allemaal hetzelfde antwoorden, maar ze kunnen ook kiezen om hun antwoorden te spreiden. Ook hier houdt de app de totale score bij.

Met de Remote Team Building Series brengt Ecco La Luna opnieuw een reeks oplossingen voor bedrijven de hun kantoren moesten sluiten. Eerder lanceerde het bedrijf ook al de Multi-City activiteiten om op afstand deel te nemen aan teambuildingevenementen zonder het huis, het kantoor of de regio te hoeven verlaten.

Meer van Ecco La Luna :

Ecco La Luna