Event Agencies

Jul 12, 2020, 22:32
Ecco La Luna pakt uit met nieuwe én exclusieve spelformules

Ecco La Luna pakt uit met nieuwe én exclusieve spelformules

12 januari 2017

Dankzij het exclusieve partnership met Wildgoose, gespecialiseerd in de ontwikkeling van ‘treasure hunts’ tabletgames, introduceert Ecco La Luna verschillende nieuwe spelformules voor teambuildingactiviteiten en dat zowel indoor als outdoor via spannende stadsspelen. Opmerkelijk is dat de nieuwe formules toelaten om op gelijk welke locatie een spel te spelen via tablet of smartphone. En zoals we gewoon zijn van Ecco La Luna gebeurt dat steeds op maat van de klant.

Het overgrote deel van de bekende stadsspelen maken gebruik van GPS, maar dat is niet altijd zo evident als het lijkt.

“Wildgoose heeft nieuwe software ontwikkeld die losstaat van het GPS-gegeven”, legt Geert Debusschere van Ecco La Luna uit. “Aangezien wij een exclusief partnership met de spelontwikkelaar hebben gesloten, kunnen we voortaan spelconcepten aanbieden die niet alleen op maat van de klant worden gemaakt, maar ook op om het even welke locatie, domein of hotel kunnen plaatsvinden. Aangezien de deelnemersniet langer afhankelijk zijn van GPS-coördinaten, maakt dat het verloop eenstuk vlotter en opent zich een nieuwe wereld aan mogelijkheden.”

Een eerste voorbeeld van de reeks spelen die Ecco La Luna met Wildgoose-software in de markt zet, is ‘Escape to Victory’, een groot escape room-achtig spel waarbij op zoek moet worden gaan naar de locatie van de bom die men ook moet proberen te ontmantelen. Aan de hand van het oplossen van vragen en raadsels krijg je steeds meer informatie over de locatie van de bom. Daarnaast zijn er ook proeven om nieuwe tips te verkrijgen. Het spel kan met of zonder tablet gespeeld worden afhankelijk van de locatie waar het gespeeld wordt, en is ook geschikt voor grote groepen.

‘Kraak de Code’ stuurt de deelnemers op schattenjacht. Gewapend met Samsung tablets gaan de groepen op zoek naar verschillende hotspots waar er hen allerlei leuke en verrassende uitdagingen wachten. Ze moeten zoveel mogelijk aanwijzingen verzamelen om de code van de kluis te kraken. Dit spel is mogelijk zowel indoor als outdoor.

Zoals de naam al laat vermoeden heeft ‘City Explorer’ de stad als decor. Met deze unieke en interactieve teambuilding leert het team de stad op een nieuwe en leuke manier kennen. Samsung tablets wijzen de weg naar verschillende hotspots, waar zoveel mogelijk punten moeten verzameld worden aan de hand van uitdagende vragen en weetjes over de stad, verrassende foto- envideo-opdrachten, enz.

‘Stadium Explorer’ is dan weer een ideale teambuilding om bijvoorbeeld de Ghelamco Arena in Gent op een andere manier te leren kennen. Door gebruik te maken van gloednieuwe image recognition software kunnen de deelnemers doorheen het stadion punten verzamelen door vragen op te lossen over de geschiedenis van de club, het stadion en iconische spelers.

In de voetsporen van Brel en Kuifje laat Metro Explorer je met de metro op schattenjacht gaan in Brussel en ga je “De Grootste Kunstgalerij van België” ontdekken op een speelse en interactieve manier. Ook hier spelen de teams het spel (met tablet in de hand) met behulp van de unieke image recognition software en wachten er in verschillende metrostations vragen, opdrachten en raadsels.

Around the World stuurt de deelnemers de wereld rond zonder een vliegticket te kopen! De groep wordt onderverdeeld in verschillende teams die elk een Samsung tablet ter beschikking krijgen. Met behulp van de unieke en interactieve software wachten de teams allerlei vragen en opdrachten rond specifieke landen.

Meer info?

www.eccolaluna.be

Meer van Ecco La Luna :

Ecco La Luna