Event Agencies

Jul 15, 2020, 11:09
Ecco La Luna stelt programma teambuilding in de winter voor

Ecco La Luna stelt programma teambuilding in de winter voor

16 december 2016

Teambuildingactiviteiten staan vaak synoniem voor outdoor games, maar niets is minder waar. Ecco La Luna biedt een bredewaaier aan teambuildings en incentives die ook perfect indoor kunnen plaatsvinden. Ideaal dus om ook in koude, winterse maanden de teamspirit aan te scherpen en interpersoonlijke vaardigheden te ontwikkelen. Enkele voorbeelden …

Met ‘Team Virtual’ geeft Ecco La Luna bedrijven de kans om op locatie, ook indoor, samen met collega’s de eerste stappen te zetten in de toekomst van virtual reality. Op 2 à 3 uur tijd doorlopen de deelnemers het creatief proces van het maken van een eigen virtual reality video en foto’s.

Omdat ook drones deel zullen uitmaken van het toekomstbeeld, leert Ecco La Luna in een ‘Drone Workshop’ de deelnemers spelenderwijs kennismaken met drones. Even kort aanleren hoe er mee te vliegen en je kunt meteen aan de slag. Tijdens verschillende challenges komt de piloot in u naar boven. Brokkenpiloten hoeven zelfs niet te panikeren, de teammates kunnen het misschien nog rechtzetten …

Een ander mooi voorbeeld van een winterse activiteit is ‘Domino Experience’. Bouwen met Domino doet een beroep op de creativiteit, het communicatie-, concentratie- en samenwerkingsvermogen van de deelnemers. Bovendien belichaamt het spel uitstekend de risico’s, druk en stress die veelal gepaard gaan met samenwerken in grote groepen en/of projecten. De workshop stimuleert perfect het ervaringsgericht leren en is bovendien ook gewoon leuk en spannend.

En nu we het over spannend hebben: wat dacht u van een ‘Interactieve Quiz’? In deze unieke (en bijzonder succesvolle) quiz wordt iedereen betrokken. De deelnemers moeten de koppen samenleggen en in teamverband hun kennis over de meest uiteenlopende onderwerpen aanwenden. Elke quizronde wordt gespeeld volgens een ander principe waardoor de stand na iedere ronde er helemaal anders kan uitzien. Er wordt ook gebruikgemaakt van tablets om interactief en multimediaal te gaan. Bovendien kunnen bedrijfsspecifieke vragen en praktische opdrachten probleemloos in de quiz verweven worden.

Ook de ‘Reis rond de Wereld’ kan uitstekend indoor worden gespeeld. Daarbij kiest elk team een land om te vertegenwoordigen, inclusief de nodige klederdracht. Tijdens het spel maken de deelnemers een reis rond de wereld, van land naar land ... Elk land staat voor een praktische opdracht, kennisvragen, een workshop, een proeverij, ... Bij de diverse opdrachten kunnen landen hun jokers inzetten die ze bij de proeverijen/kennisvragen eventueel verdiend hebben. Het concept kan ook als een ‘reis door de tijd’ worden opgezet waarbij deelnemers van de oertijd tot de 21ste eeuw reizen doorheen allerlei opdrachten, kennisvragen, workshops en proeverijen.  

Wintertijd betekent ook ijstijd, dus ontwikkelde Ecco La Luna een boeiende workshop waarbij de deelnemers zelf een ijssculptuur maken onder de deskundige begeleiding van een ijskunstenaar. Ecco La Luna zorgt voor alles en na afloop mag iedereen zijn kunstwerk meenemen naar huis.

Bovenstaande selectie is maar een kleine greep uit het ruime aanbod waarmee Ecco La Luna elke teambuilding ook ‘s winters tot een boeiende en leerrijke activiteit maakt.

www.eccolaluna.be

Meer van Ecco La Luna :

Ecco La Luna