Vaste & tijdelijke locaties

Sep 15, 2019, 18:30
Brugge verwelkomt Partial Knee Meeting in januari 2018

Brugge verwelkomt Partial Knee Meeting in januari 2018

07 december 2017

Met trots verwelkomt Brugge op 25 en 26 januari de derde Partial Knee Meeting in Brugge. Dit congres vindt plaats in het Provinciaal Hof op de Markt en zal worden bijgewoond door een driehonderdtal kniechirurgen van over de hele wereld.

De Partial Knee Meeting gaat over het partieel vervangen van versleten of artrotische kniegewrichten. Het is traditioneel de gewoonte om het gehele kniegewricht te vervangen met een totale knieprothese. Deze ingreep geeft goede resultaten maar leidt zelden tot wat men noemt een "vergeten knie" waarbij de patiënt zo tevreden is dat hij zijn geopereerde knie vergeten is. Daarenboven vraagt een zeer actieve en dynamische patiënt om een ingreep die een optimale kniefunctie mogelijk maakt. Dit wordt vaker bekomen met het partieel vervangen van de knie. Tevens kunnen beide kruisbanden bewaard worden wat tot een betere stabiliteit van de knie leidt. De ingreep is minder belastend voor de patiënt, die ook sneller recupereert.

“We zijn zeer vereerd dat dit prestigieuze congres in Brugge plaatsvindt”, aldus prof. Dr. Emmanuel Thienpont, dokter in de geneeskunde, MBA, gepromoveerd aan de Cliniques universitaires Saint-Luc in Brussel. “De beste kniechirurgen ter wereld komen naar Brugge, een stad die cultuur, geschiedenis en gastvrijheid op onnavolgbare wijze combineert.

De parel aan de kroon is duidelijk de hulp van de professionals van "Meeting in Brugge". Hun ervaring en inzicht maakte dat deze organisatie vlotter en sneller verliep dan ooit tevoren. We zouden zo de volgende editie weer in Brugge plannen.”

“Met zijn rijk medisch erfgoed heeft Brugge zoveel te bieden op het vlak van medische congressen”, zegt Sarah Cornand, Sales Manager bij Meeting in Brugge. “We zijn verheugd dat prof. Dr. Emmanuel Thienpont Brugge koos als bestemming voor de Partial Knee Meeting.”

Meeting in Brugge is het officiële congresbureau van de stad Brugge. Binnen de 24 uur biedt het bureau gratis professioneel advies voor organisatoren van congressen en meeting planners. Als u een incentive, seminarie of een congres aan het plannen bent, gaan ze u in contact brengen met de juiste partners in Brugge en bezorgen ze u een overzicht van de beschikbaarheid & prijzen, dit alles kosteloos. 

Meer informatie vindt u op de congreskalender van Meeting in Brugge of www.partialkneemeeting.com.

Copyright foto’s:  Jan D’Hondt - Courtesy of IEC

www.meetinginbrugge.be

Meer van Meeting in Brugge :

Meeting in Brugge