Event Destinations

Sep 15, 2019, 18:05
© Jan Darthet
© Jan Darthet

Brugge, een gedroomde MICE-bestemming

26 oktober 2018

Brugge staat internationaal bekend om haar geschiedenis en bourgondisch karakter, haar wereldberoemde reien, haar rijk culinair aanbod… Tegen deze achtergrond is de Werelderfgoedstad ook een gedroomde locatie voor het organiseren van congressen, vergaderingen, seminaries, incentives en teambuildings. Het MICE-aanbod binnen de stad is dan ook heel sterk. Congresbureau Meeting in Brugge neemt u mee naar de beste locaties en partners.

Het patrimonium van de belangrijke middeleeuwse handelsstad is vrijwel volledig intact gebleven, en daarom werd de volledige binnenstad van Brugge door UNESCO erkend als werelderfgoed. De verschillende bouwstijlen uit die periode, de gezellige straatjes en de betoverende waterlopen zorgen voor een unieke sfeer die ook bij congresdeelnemers erg gesmaakt wordt.

Eén grote ontmoetingsplaats

Naast de vele pittoreske uitzichten, heeft de middeleeuwse oude binnenstad van Brugge heel wat congreslocaties met verschillende karakters. Prachtige locaties voor conferenties en galadiners zijn de Hallen van het Belfort en het Concertgebouw.

Vanwege de rijke medische geschiedenis van Brugge vinden medische congressen vaak hun weg naar deze stad. Bijvoorbeeld naar het conferentiecentrum site Oud Sint-Jan, gelegen naast het Sint-Janshospitaal, een van de oudste bewaard gebleven ziekenhuisgebouwen van Europa. De middeleeuwse buitenkant van het ziekenhuisgebouw is nog steeds precies zoals het was in de 12de eeuw. Conferentiecentrum site Oud Sint-Jan heeft een plenaire ruimte met 500 plaatsen en verschillende breakout rooms van 150 personen. Een andere vaak gebruikte locatie voor conferenties is het Concertgebouw. Deze locatie is uitermate geschikt voor groot publiek (1.289 zitplaatsen) en voor het streamen van live-operaties naar een groot scherm.

Nieuw beurs- en congrescentrum

Begin 2019 begint men in Brugge met de bouw van een gloednieuw state-of-the art beurs- en congresgebouw. Dat zal gaan beschikken over 4500 vierkante meter beursoppervlakte, inclusief een congrescentrum met een plenaire zaal voor 500 deelnemers en een tiental breakout rooms. De nieuwkomer garandeert het ‘driestoelenprincipe’; m.a.w. elke bezoeker kan op elk moment van de dag of avond terecht in een plenaire zaal, een break-out ruimte en in een cateringruimte. De nieuwe infrastructuur zal tegen 2021 zijn deuren openen ter hoogte van het Beurspein (nabij ’t Zand). Dankzij deze nieuwe infrastructuur zal Brugge ongetwijfeld zijn internationale uitstraling in de congreswereld nog versterken.

Ruim hotelaanbod

Als u een conferentie organiseert, hebben uw bezoekers waarschijnlijk een plek nodig om te overnachten. Met meer dan 3400 kamers is er in de stad plaats voor elke deelnemer! Hier is een selectie van hotels die zeer geschikt zijn voor conferenties:

Het gloednieuwe Radisson Blu hotel (4*) opende in augustus de deuren. Het omvat 109 moderne kamers, een restaurant met een buitenterras en een gezellige bar. De meetingfaciliteiten liggen verspreid over twee verdiepingen en zes ruimtes, waarvan de grootste een capaciteit van 90 personen heeft. De bovenste verdieping biedt een prachtig uitzicht over de stad. Naast het hotel is er een grote parking.

Hotel Dukes’ Palace is een bijzonder exclusieve locatie die onlangs nog door Visit Flanders bekroond werd met het Five Star Superior label. Het is gevestigd in de voormalige residentie van de Bourgondische aristocratie, en omvat 110 kamers en suites in verschillende maten, waarbij eigentijds comfort wordt gecombineerd met authentieke 15de-eeuwse elegantie – sommige suites hebben zelfs glas-in-loodramen. Het hotel beschikt ook over een prachtige tuin van 3.000 m² - een zeldzaamheid in Brugge centrum – alsook over een ondergrondse parking voor 120 wagens, een uitstekend restaurant en een grote spa.

Crowne Plaza Brugge is het grootste meetinghotel in de stad en beschikt over 12 vergaderzalen. De grootste zaal biedt in theateropstelling plaats aan 370 deelnemers. Het hotel heeft 96 ruime kamers, met een oog voor detail en technologie. Een unieke eigenschap is het diagonaal geplaatst bed, voor een rustige nacht.

Martin’s Brugge is een superior driesterrenlocatie en tevens het grootste hotel in de oude stad. Het heeft onlangs zijn gehele conferentieruimte ingeruild voor 22 extra kamers. Zo zijn er nu 199 kamers in zes verschillende categorieën. Al deze kamers zullen renovaties ondergaan, en deze zullen voltooid zijn tegen april 2019. Deze locatie ligt letterlijk om de hoek van de markt en het belfort, en is erg handig om een grote groep mensen te huisvesten voor een conferentie.

Daarnaast heeft Brugge ook nog tal van andere hotels in het aanbod, gaande van ketenhotels tot mooie boetiekhotels in familiebezit.

Tal van activiteiten

In brouwerij Bourgogne des Flandres kan men terecht voor een lunch in combinatie met lokale bieren – Belgischer kan het niet worden. De brouwerijrondleiding is heel interessant en visueel, en de eigenlijke brouwer is altijd ter plaatse om uitleg te geven en vragen te beantwoorden terwijl hij aan het werk is. Bourgogne des Flandres is echter meer dan een brouwerij. Het heeft twee elegante vergaderzalen die plaats bieden aan maximaal 30 personen. Koffiepauzes kunnen worden gehouden op een mooi terras aan de reien.

Het Historium op de Markt geeft bezoekers een beeld van hoe de stad eruit zag in zijn gouden eeuw. De hoofdtour leidt door verschillende filmische sets met speciale effecten en vertelt een liefdesverhaal gebaseerd op een van de beroemdste schilderijen van Van Eyck. Je kunt ook het middeleeuwse Brugge in VR beleven, of de smalle toren beklimmen voor een uitzicht over het plein en het belfort. Het Laborium - de nieuwste toevoeging aan de attractie - is een ruimte waar je allerlei VR-games kunt spelen met een volledige headset en een controller in elke hand. Je kunt met maximaal drie andere collega's spelen en je wordt meteen in de virtuele spelwereld gezogen alsof je er daadwerkelijk was. Dit is een ongelooflijk leuke teambuildingactiviteit, perfect voor groepen die het willen combineren met andere activiteiten in Historium of in de stad.

Associatiecongressen

Brugge is een congresstad waar zowel grote events als kleinere bijeenkomsten hun plaats verdienen. Er wordt in de eerste plaats gekeken naar associatiecongressen in bepaalde groeisectoren of speerpunten. Voor Brugge zijn dat er een vijftal: haven en logistiek, met de link naar de haven van Zeebrugge, toerisme & cultuur en de langetermijngezondheidszorg, dankzij de aanwezigheid van de ziekenhuizen AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas. Een vierde pijler vormt de ICT-sector en als vijfde en laatste pijler de wereld van metaal en mechatronica. Maar ook bedrijven blijven niet in de kou staan. Zij kunnen in Brugge terecht voor het organiseren van corporate meetings, teambuildings en incentives.

Meeting in Brugge

Om de juiste weg in het aanbod te vinden kunnen organisatoren en meeting planners rekenen op de gratis ondersteuning van het congresbureau Meeting in Brugge. Bij hen kan u terecht voor snel en gratis professioneel advies bij de organisatie van volgende congressen, seminaries, vergaderingen, incentives, productvoorstellingen en opleidingen in Brugge.
www.meetinginbrugge.be

Meer van Meeting in Brugge :

Meeting in Brugge