Event Destinations

Jul 14, 2020, 8:12
Brugge ontving het 15de B.E.S.T.-congres

Brugge ontving het 15de B.E.S.T.-congres

03 december 2018

Met trots ontving Brugge op 3 en 4 december 2018 het 15de Internationale B.E.S.T.-congres. Meer dan 300 bariatrische chirurgen van over heel Europa woonden dit congres in het Concertgebouw bij.

De bijeenkomst bood een ​​uitgebreid overzicht van de nieuwste onderzoeken en ontwikkelingen op het gebied van bariatrische en metabole chirurgie. Het hoofdthema van B.E.S.T. was ‘de zoektocht naar algoritmen in revisionele bariatrische-metabole procedures’. Om dit probleem aan te pakken, sloten heel wat gerenommeerde en ervaren chirurgen zich aan bij de faculteit.

Op beide congresdagen werden in totaal 12 operaties vanuit het AZ Sint-Jan ziekenhuis live uitgezonden. Door middel van hoogstaande lezingen, debatten met een stemsysteem en een concluderende samenvatting na elke sessie werden de aanwezigen gewezen op mogelijke algoritmen voor de verschillende herzieningsprocedures. Ten slotte werden in een parallelle sessie videoclips over revisionele bariatrische chirurgie getoond.

Dr. Dillemans, Directeur van het Centrum voor Obesitaschirurgie in het AZ Sint-Jan Ziekenhuis en host van de bijeenkomst, is erg trots dat dit congres in Brugge plaatsvond.

"Ik ben zeer vereerd dat de meeste gespecialiseerde experts van de wereld naar Brugge zijn gekomen voor deze bijeenkomst. Nergens anders ter wereld werden zoveel moeilijke operaties (opnieuw) uitgevoerd en live gestreamd. Het enthousiasme van het organiserende team van het AZ Sint-Jan en de steun van Meeting in Brugge was enorm groot. Deze ontmoeting zet  Brugge opnieuw als een perfecte gastheer in de kijker, niet alleen voor historische en culturele evenementen, maar ook voor geavanceerde medisch-innovatieve congressen. "

"Dankzij zijn medisch erfgoed heeft onze stad zoveel te bieden voor medische congressen", zegt burgemeester Renaat Landuyt. "Het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende is de grootste zorgwerkgever in West-Vlaanderen. Bovendien heeft dit ziekenhuis een internationale reputatie op het gebied van kennis en expertise over neonatologie, kankerbehandeling, robot- en bariatrische chirurgie."

Meeting in Brugge is het officiële congresbureau van de stad Brugge. Als organisator van congressen, seminaries, vergaderingen, incentives, productvoorstellingen en opleidingen kunt u er terecht voor gratis professioneel advies. Meeting in Brugge helpt u de geschikte locatie te vinden, stelt u voor aan de juiste contacten en geeft suggesties voor het social programme of de culinaire invulling. De vele troeven van de stad dragen mee bij tot een totaalbeleving voor elke congressist.

www.meetinginbrugge.be

Meer van Visit Bruges Convention Bureau :

Visit Bruges Convention Bureau