Vaste & tijdelijke locaties

Jul 12, 2020, 22:14
Brugge: focus op associatiecongressen en meetings

Brugge: focus op associatiecongressen en meetings

14 november 2017

Omdat Brugge een congresstad is waar zowel grote events als kleinere bijeenkomsten hun plaats verdienen, kijkt de stad vandaag over de medische muren heen en richt haar pijlen op associatiecongressen.

“Toerisme Vlaanderen en Minister Weyts willen in de komende jaren meer inzetten op het congrestoerisme in Vlaanderen. Brugge werkt hier ten volle aan mee. Het congresbureau wierf onlangs een extra medewerker aan voor de bewerking van deze associatiemarkt. Met deze gebundelde krachten willen we nog meer congressen aantrekken in Brugge”, zegt Sarah Cornand, directeur van het Brugse congresbureau.

Er wordt in de eerste plaats gekeken naar congressen in bepaalde groeisectoren of speerpunten. Voor Brugge zijn dat er een vijftal: haven en logistiek, met de link naar de haven van Zeebrugge, toerisme & cultuur en de langetermijn gezondheidszorg, dankzij de aanwezigheid van de ziekenhuizen AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas. Een vierde pijler vormt de ICT-sector en als vijfde en laatste pijler de wereld van metaal en mechatronica.

Eind augustus opende de KU Leuven een gloednieuwe campus in Brugge voor studenten industriële wetenschappen, revalidatiewetenschappen en kinesitherapie.

De focus ligt op innovatief en creatief onderwijs en op kwalitatief onderzoek. “We hopen dat de komst van de nieuwe campus organisatoren extra verleidt om hun congres in Brugge te houden. Met onze nieuwe strategie zullen we voortaan iets meer focussen op het aantrekken van congressen rond bovenstaande speerpunten, maar dit betekent niet dat we bedrijven in de kou laten staan. Organisatoren kunnen ook nog steeds terecht bij ons voor het organiseren van corporate meetings, teambuildings en incentives” zegt Cornand.

Nieuw state-of-the-art congrescentrum

De stad Brugge heeft trouwens nog erg belangrijk en mooi nieuws te melden op het front van zijn cruciale rol als MICE-speler. “In 2018 starten we met de bouw van een nieuw prestigieus project, namelijk de bouw van een gloednieuw state-of-the-art beurs- en congresgebouw. Dat zal beschikken over 4500 vierkante meter beursoppervlakte, inclusief een congrescentrum met een maximumcapaciteit van vijf- tot zeshonderd personen. De nieuwkomer garandeert het ‘driestoelenprincipe’; m.a.w elke bezoeker kan op elk moment van de dag of avond terecht in een plenaire zaal, een break-out ruimte en in een cateringruimte.” Sarah Cornand voegt eraan toe dat de stad intussen de ingediende projecten van internationaal gerenommeerde architecten screent. “Dit najaar valt de beslissing over het gekozen ontwerp.

De nieuwe infrastructuur zal tegen 2020 zijn deuren openen.

Meeting in Brugge – Gratis dienst

Meetingplanners kunnen rekenen op de gratis ondersteuning van congresbureau Meeting in Brugge, voor snel en gratis professioneel advies bij de organisatie van toekomstige congressen, seminaries, vergaderingen, incentives, productvoorstellingen en opleidingen. Binnen de 24 uur na uw eerste contact ontvangt u een compleet en gepersonaliseerd overzicht van de beschikbaarheid & prijzen van vergaderzalen, hotels, locaties, traiteurs, restaurants, eventkantoren, audiovisuele experten en een heleboel andere congresdiensten en -attracties.

Foto: v.l.n.r.: Julie Lievens, Peter Vermeire, Sarah Cornand, Marjolein Geeraers

Fotografie: Jan D’Hondt

www.meetinginbrugge.be

Meer van Visit Bruges Convention Bureau :

Visit Bruges Convention Bureau