Vaste & tijdelijke locaties

Jul 11, 2020, 6:31
Hotel BLOOM! Recent Resident Artists really bloom

Hotel BLOOM! Recent Resident Artists really bloom

23 februari 2016

In 2014 creëerden Hotel BLOOM! en Harlan Levey Projects Galerij een nieuw ‘artistiek residentieel’ programma waarbij een kunstenaar, galerij of curator een plek om te wonen en om te werken krijgt. Het programma is een antwoord op de culturele bezuinigingen en de gevolgen van de financiële crisis voor artistieke producties over de hele wereld.

Hoe gingen de kunstenaars om met de ruimte, de tijd in Brussel en heeft het hun geholpen? Lees hieronder een aantal blooming resultaten.  

Radek Szlaga – Solotentoonstelling in Warschau, onderweg naar een Double Residency in NYC

Radek Szlaga maakte van de Penthouse een atelier vol schilderijen waaraan nog wordt gewerkt. De werken die in Brussel werden afgewerkt, maakten deel uit van een solotentoonstelling in de LETO-galerij in Warschau. Zodra deze show van start ging, vertrok Szlaga naar NYC voor een double residency met de Residency Unlimited en Pioneer Works.

www.radek-szlaga.tumblr.com

Crystal Palmer en Isaac Pool – test werk uit op internationaal publiek

Crystal Palmer en Isaac Pool, uit respectievelijk Detroit en New York, kwamen naar Brussel om hun lopende projecten uit te testen op een internationaal publiek. De twee kunstenaars lieten de #brusselslockdown kittens achter voor een show over de ‘beste vriend van de mens’. Het evenement kwam er dankzij Hotel BLOOM!’s buur: Greylight Projects.

www.crystalpalmer.com - www.isaacpool.com - www.greylightprojects.org

Pierre d’Alancaisez – relaties met België vastleggen en nieuw leven inblazen

In 2008 startte Pierre d’Alancaisez "Waterside Project Space" in War Road, Oost Londen. Waterside hedendaagse kunst ging in oktober 2011 van start in Hoxton, nabij Londen. Waterside werkt samen met België en met een aantal plaatselijke kunstenaars. De galerij organiseerde een geweldige show voor Art Brussels 2015. Tijdens zijn Penthouse Art Residency ontmoette d’Alancaisez kunstenaars, verzamelaars en musea wat leidde tot nieuwe relaties en het verbeteren van bestaande relaties met België.

www.waterside-contemporary.com

Joy Wellboy – Elektro rock show Botanique & persoonlijke projectontwikkeling

Joy Wellboy kwam thuis in Brussel van hun huidige basis in Berlijn om in de Botanique te spelen. Het werd een laser elektro rock show met vier bisnummers. Na de show ging het duo naar de Penthouse Art Residency om aan nieuwe persoonlijke projecten te werken, waaronder een kinderboek over migratie en een samenwerking met beeldend kunstenaar TR Ericsson.

www.joywellboy.be - www.facebook.com/joywellboy/

Willehad Eilers – voorbereiding evenementen in Brussel, Londen, Rotterdam

Willehad Eilers, CEO van Wayne Horse Enterprises (sinds 1981 de marktleider in het leveren van ongemakkelijke momenten en stiltes en publieke vernedering), keerde terug naar Brussel voor zijn 3e solotentoonstelling bij Harlan Levey Projects. Een aantal jaar geleden konden de video’s van deze kunstenaar gratis bekeken worden in de gangen van Hotel BLOOM! Nu werden ze geselecteerd voor het internationaal filmfestival van Rotterdam eind deze maand.

Willehad maakte gebruik van zijn verblijf in de Penthouse Residency om slaap in te halen, administratieve taken bij te werken en uit te rusten op de bovenste verdieping ter voorbereiding van evenementen in Brussel, Londen en Rotterdam deze maand. Hij heeft in het bijzonder genoten van de wafeltruck.

www.waynehorse.com

 

De presidentiële suite omgetoverd tot ‘Penthouse Art Space’

Tijdens de jaren ’70 en ’90 was deze ruimte, die zich op de 9e verdieping van het hotel bevindt, een presidentiële suite waar beroemde gasten, zoals Michael Jackson of president Ronald Reagan, verbleven. Over de jaren heen werd het een minder decadente ruimte die niet langer verhuurd werd. In 2014 werd deze verdieping heropend als een kunstruimte die zowel nationaal als internationaal talent de mogelijkheid geeft om te wonen, werken en tentoon te stellen.

Art'n BLOOM!

Kunst en creatieve levensstijl maken deel uit van de Hotel BLOOM!-identiteit. Sinds de opening van het hotel is het de bedoeling om kunstenaars, en op hun beurt gasten, tegemoet te komen door een frisse, inspirerende en unieke omgeving beschikbaar te stellen. Kunst definieert het hotel en het hotelmanagement vindt het belangrijk om kunst te ondersteunen als wederdienst.

Over Harlan Levey Projects

De Harlan Levey Projects (HLP) Galerij bevindt zich in het centrum van Brussel, in het hartje van het nieuwe galerijen- en ontwerpdistrict van de Europese hoofdstad.

De galerij werkt nauw samen met een groepje internationale kunstenaars en organiseert een jaarlijks programma met soloprojecten, thematische groepstentoonstellingen, voorstellingen en gemeenschapsvorming / educatieve activiteiten. HLP verzorgt ook cruciale teksten voor klanten zoals Gingko Press (DE/VS), het VanAbbe Museum (Eindhoven), Showroom Mama (Rotterdam) en het Domein voor Kunst Kritique (Amsterdam) en biedt zo bilateraal advies aan kunstenaars, creatieve industriepartners en allerlei hedendaagse kunstcollecties.

Hotel BLOOM!

Koningsstraat 250

B-1210 Brussel

www.hotelbloom.com

Meer van Hotel BLOOM! :

Hotel BLOOM!