Vaste & tijdelijke locaties

Mar 29, 2024, 9:01
Pingpong, cappuccino’s en meetings onder grootste fresco van Brussel

Pingpong, cappuccino’s en meetings onder grootste fresco van Brussel

23 februari 2017

Hotel BLOOM! luidt nieuw tijdperk vergaderen in

Onder een fresco van wel 145 m² stelde Hotel Bloom! eind 2016 haar Experience Floor voor. 500 genodigden maakten kennis met het nieuwe vergaderen, waarin artistieke inspiratie en easy-going ontmoeten centraal staan.

“Deze investering past perfect binnen de visie van Hotel BLOOM! als creatief art-hotel en is een belangrijke blijk van vertrouwen in de toekomst van de Brusselse horeca,” zegt Caroline Tjeerde, general manager van Hotel BLOOM! 

  • Grootste in-house fresco: 145 m²
  • Projectiescherm met Clickshare-technologie van 68 m2, grootste in Brussels hotel (4m x 17 m)
  • Impact van kunst op vlak van productiviteit, creativiteit en stress 
  • Belangrijke blijk van vertrouwen na loodzwaar jaar Brusselse horecasector
  • Startschot van 10 jaar Hotel BLOOM!

Experience Floor past in trends van het nieuwe vergaderen

Als bedrijven en organisaties niét via het internet vergaderen, dan moet de ervaring bijzonder zijn. Hotel BLOOM! weet dat kunst en uitgekiend design vergaderen productiever maken. Het hotel creëerde The Experience Floor, met het grootste in-house fresco van Brussel, relaxte ontmoetingsruimtes en de allernieuwste technische faciliteiten.

“We merken dat de zwaarste crisisjaren achter ons liggen. Organisatoren nemen niet langer genoegen met grijze muren, een beamer en saaie sandwiches en koffie tijdens de pauze. Ze zijn op zoek naar unieke ervaringen,” weet Tjeerde.

Bij het nieuwe vergaderen ligt de nadruk op het aanbieden van een unieke ervaring en het ontspannen ontmoeten, dat wordt mogelijk gemaakt door excellente technische faciliteiten in een inspirerende omgeving. Hotel BLOOM! was er als eerste bij om kunst en design in haar slaapkamers te integreren. Nu past het hotel dezelfde visie toe op haar vergaderruimtes. 

Impact van kunst en het nieuwe vergaderen

Onderzoek van de Exeter University’s School of Psychology toont aan dat kunst een belangrijke impact heeft op de werkethiek en motivatie bij meer dan 80% procent van de mensen. Ongeveer de helft van de respondenten geeft aan dat kunst de creativiteit stimuleert. Gemiddeld 70% procent erkent ook het belang van kunst voor een gezonde stressbeheersing. 

Belangrijke blijk van vertrouwen na loodzwaar jaar voor hotelsector

Dat de aanslagen een belangrijke impact hebben op de hotelsector in Brussel, staat buiten kijf. Veel hotels hebben het momenteel erg moeilijk. Hotel BLOOM! blijft investeren en wil de heropleving van de hotelsector aangrijpen om hun klanten de nieuwste innovaties voor te schotelen. Deze investering kon dan ook op geen beter moment komen. “Na de aanslagen zagen we een duidelijke terugval in het aantal overnachtingen, terwijl Brussel ’s werelds tweede stad is voor internationale congressen. Hotel BLOOM! heeft vertrouwen in haar visie en heeft er voor gekozen te blijven investeren in deze stad en in onze infrastructuur,” zegt Caroline Tjeerde, general manager Hotel Bloom.

Grootste fresco in Brussels Hotel

Voor het fresco werd beroep gedaan op het talent van Lucien Roux en Antoine Lortie Laporte, alumni van de Academie Royale des Beaux Arts de Bruxelles. Het fresco – A Bird’s Eye view – grijpt terug naar de rijke Brusselse Art Nouveau-geschiedenis. 

“We geloven dat kunst de mensen die hier vergaderen zal inspireren. Het ontwerp en het thema zijn zo opgezet dat mensen out-of-the-box gaan denken en zo tot creatieve oplossingen komen,” stelt Lucien Roux, co-artiest van het fresco. Zijn collega, Antoine Lortie vult aan: “Creativiteit wordt in de businesswereld vaak stiefmoederlijk behandeld, omdat rendement alles overheerst. Nochtans betekenen creatieve beroepen vaak de toegevoegde waarde in een steeds meer geautomatiseerde wereld.” 

Tien jaar innovatief kunsthotel

De opening van de Experience Floor vormde het startschot voor de viering van het tienjarig bestaan van Hotel BLOOM! als kunsthotel. 

Technische informatie

  • Het fresco beslaat 145 m² en is daarmee de grootste in een horecaruimte in Brussel
  • Lucien Roux en Antoine Lortie Laporte werkten twee maanden aan het fresco 
  • Het fresco bestaat uit 5 à 6 lagen
  • Naast het fresco is ook het projectiescherm dat in de grote zaal wordt gebruikt met 68 m² het grootste in een Brussels hotel.
  • De clickshare technologie van Barco maakt draadloze verbindingen mogelijk
  • De grote zaal kan wel 300 personen ontvangen 
  • De grote zaal in open opstelling werd Inspire gedoopt, opgedeeld heten de zalen Inspire 1 en Inspire 2
  • De recreatieve ruimtes werden The Box, Into the Box en Out of the Box gedoopt

www.hotelbloom.com

Meer van Hotel BLOOM! :

Hotel BLOOM!