Vaste & tijdelijke locaties

Apr 20, 2024, 10:48
Hotel BLOOM! verwelkomt ADAM voor Design September

Hotel BLOOM! verwelkomt ADAM voor Design September

01 september 2017

Tijdens de 2017 editie van Design September Brussels neemt het ADAM (Brussel Design Museum) voor vier weken haar intrek in de Secret Room van Hotel BLOOM! Het ADAM is een ruimte gewijd aan design uit de 20ste en 21ste eeuw. Het werd opgericht na de acquisitie van de Plasticarium-collectie door het Atomium in december 2014.

Het ADAM biedt een innovatieve en verrassende blik op plastic design van in de jaren vijftig tot op heden. Ook andere uitingen en vormen van design uit andere periodes, kunstrichtingen, materialen en thema’s komen aan bod.  

Significante en typerende stukken en foto's van de Plasticarium collectie van het museum bieden een mooi staal van 60 jaar plastic design en creatief omspringen met kleuren, glans, transparantie, lichtheid, buigbaarheid en stijfheid. Van de "Cactus" van Guido Drocco & Franco Mello over de "Universale" van Joe Colombo tot en met iconische stukken van Kartell biedt de pop-up tentoonstelling een originele kijk op de invloed van plastic op zowel ontwerp en verbeelding als op de opvallende creativiteit die uit het plastic ‘utopia’ is voortgesproten.

Op zoek naar een locatie voor het organiseren van uw volgende evenement in september? Kies Hotel BLOOM! en combineer uw vergadering met een museumbezoek ter plaatse! 

www.hotelbloom.com
www.adamuseum.be
www.designseptember.be

Meer van Hotel BLOOM! :

Hotel BLOOM!