Vaste & tijdelijke locaties

Mar 28, 2024, 16:11
Flanders Meeting & Convention Center Antwerp haalt vijfde congres binnen

Flanders Meeting & Convention Center Antwerp haalt vijfde congres binnen

19 februari 2016

Nieuw congrescentrum in ZOO Antwerpen nu al gegeerde locatie

Het Flanders Meeting and Convention Center Antwerp opent pas in november 2016 haar deuren, maar is nu al een zeer gegeerde locatie om internationale congressen te organiseren. Het congrescentrum, dat onderdeel is van het Elisabeth Center Antwerp en ligt in ZOO Antwerpen, kreeg onlangs een bevestigde boeking van het 3rd International Strawberry Congress. Een congres van formaat. Daarmee staat de teller op vijf bevestigde congressen. Nieuwe aanvragen blijven binnenkomen.

Eerder werden er al vier congressen bevestigd in het Flanders Meeting and Convention Center Antwerp. Het najaarssymposium van het Verbond der Vlaamse Tandartsen van 2017, ECTMIH 2017, georganiseerd door ITG (Institute of Tropical Medicine in Antwerp) in 2017, het 15th International Conference on Cochlear Implants and Other Implantable Auditory Technologies (CI 2018 International)’ in 2018 en Manuele Lymfdrainage a.m. Vodder: ‘BeNevolution’ in 2019. Het Flanders Meeting and Convention Center Antwerp blijkt dus een schot in de roos.

Netwerken in A Room with a ZOO

Een internationaal congrescentrum in de mooiste en best bewaarde 19de-eeuwse dierentuin ter wereld, dat vind je nergens anders dan in hartje Antwerpen. Het architectenbureau Ian Simpson uit Manchester ontwierp het unieke concept en ging hiervoor een verregaande samenwerking aan met Kirkegaard Associates uit Chicago en Bureau Bouwtechniek. Kirkegaard is een wereldautoriteit op het vlak van akoestiek. Ian Simpsons team creëerde een inspirerend, flexibel en krachtig gebouw met veel aandacht voor energiebesparing en natuurlijk licht. Het bestaande historische gebouw wordt verbonden met hypermoderne architectuur, een mijlpaal in de stadsvernieuwing en een bron van inspiratie voor iedereen.

De centraal gelegen Koningin Elisabeth Zaal met haar 2.000 zitjes vormt de kers op de taart. ‘s Middags een keynote-speaker en ’s avonds genieten van een symfonisch concert? Geen probleem. Voorafgaand aan een intensieve dag gaan joggen in de ZOO of je gasten verwennen met een exclusief diner in het historische Aquarium van ZOO Antwerpen? Elkaar ontmoeten in een historisch en groen kader, te midden van de exotische dieren? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Elisabeth Center Antwerp wordt een centrum van kennisuitwisseling, inspiratie en kwaliteitsvol contact. Closer to what matters.

Antwerpen heeft bovendien veel troeven: diamant, geschiedenis, mode, een historisch hart, een florerende haven en een prachtige ZOO, gelegen naast een indrukwekkende spoorwegkathedraal. Vanaf november 2016 herbergt de ZOO het meest unieke internationale congrescentrum ter wereld. Met een oppervlakte van 25.000 m², 30 zalen en een capaciteit van 2.500 gasten is het Elisabeth Center Antwerp een speler van wereldformaat.

Voor meer persinformatie kunt u contact opnemen met de persdienst op het nummer 03/202 45 77 of 0476/32 45 77.

Facebook - Linked In - Twitter