Vaste & tijdelijke locaties

Apr 25, 2024, 2:03
Go Green in Hotel BLOOM!

Go Green in Hotel BLOOM!

09 mei 2017

In juni wordt in Hotel BLOOM! een echt groen universum gecreëerd om inspiratie te geven aan groepen die in juni een meeting organiseren in het hotel. De Brusselse concept store Urban Therapy organiseert een ‘groene’ expo in het hotel en Hotel BLOOM! introduceert nieuwe ecologische pennen. Verder zijn er tal van groene initiatieven om ons milieu te ontzien.

Nieuwe conceptstore in de stad

Onder de noemer Go Green zal Urban Therapy gedurende de hele maand juni in de Meeting Lounge (+1 verdieping) van Hotel BLOOM! een unieke expo presenteren rond zelfvoorzienende plantencomposities, een duurzaam alternatief voor een bloemenboeket.

Nieuwe Stylus Pennen voor vergaderingen

152017hotelbloom siteGemaakt van papierwerk is dit 2-1 product bijzonder ecologisch. De pennen kunnen gebruikt worden voor zowel het traditionele schrijfwerk als voor tablets of smartphones. De Stylus pennen zijn vanaf juni 2017 beschikbaar in alle vergaderzalen van het hotel.

Cadoetik, het platform waar de bestelling werd geplaatst, pleit voor lokale leveranciers om de ecologische voetafdruk van hun producten te verminderen en de plaatselijke werkgelegenheid te bevorderen. Respect voor mens en milieu is de basis van hun aanpak.

Groene initiatieven in Hotel BLOOM!

Energie

  • Natuurlijk gas is de energiebron voor het verwarmen van de infrastructuur en het water van het hotel. Om de CO2-uitstoot te verminderen wordt geen gebruik gemaakt van geen oliebrandstof of diesel.
  • Hotel BLOOM! maakt gebruik van milieuvriendelijke groene elektriciteit. Hoewel duurder, vermindert het verder de CO2-uitstoot. Een dat is meteen één van de redenen waarom het hotel het certificaat van hernieuwbare energie heeft verkregen.
  • Hotel BLOOM! gebruikt ook vaak energie-efficiënte lampen en LED-verlichting.
  • Intern beleid zoals dagelijkse rondes om alle lichten en airco in onbezette ruimten uit te schakelen, verminderen het energieverbruik. De kracht van de voeten wordt ingezet om elektrische stroom te besparen!
  • Het gebruik van airco wordt beperkt via een automatisch kloksysteem.
  • De apparaten voor de koeling werken met CFC's die minder schadelijk zijn voor de ozonlaag.

Water

  • Alle schoonmaak- en wasproducten die in het hotel worden gebruikt, zijn veilig en niet belastend voor het milieu.
  • De vetten (in afvalwater) worden gefilterd door speciale trays en verzameld door een geregistreerd bedrijf. De firma vernietigt ze dan op een milieuvriendelijke manier, de trays worden behandeld met enzymen.

Afval

  • Lampen, batterijen en elektrische apparaten worden door Recupel verzameld.
  • Verf en soortgelijke producten worden verzameld in containers.
  • Papier, karton, glas en restafval worden afzonderlijk verzameld.
  • Alle kantoren, kamers en vergaderruimten zijn voorzien van speciale recyclagebakken voor het gescheiden verzamelen van papier, PMD en restafval.

www.hotelbloom.com

Meer van Hotel BLOOM! :

Hotel BLOOM!