Event Agencies

Apr 19, 2024, 19:07
Journalisten met de daver op het lijf

Journalisten met de daver op het lijf

15 december 2015

De recensies van PlayStation’s game Until Dawn zijn lovend. Omdat het een briljant spel is. En ook een beetje omdat Dazzle Events de press release organiseerde. Samen met ABCommunication joegen we journalisten de daver op het lijf. En dat vonden ze nog leuk ook!

Een huisje in het bos

Het idee voor de persvoorstelling was eenvoudig: we laten fictie en realiteit samenvloeien. We ontvingen daartoe een veertigtal journalisten uit België en Nederland in een luxeville in Nederland. Until Dawn begint namelijk met acht vakantiegangers in een luxueus resort in de vrije natuur. Idyllisch, tot de achteloze reizigers in de handen vallen van psychopaten met een kettingzaag.

Butterfly effect

Een mysterieuze heer des huizes ontving de journalisten waarna ze na de lunch en het plenair gedeelte het heft in eigen handen konden nemen. Het ‘butterfly effect’ zorgt ervoor, net zoals in de game, dat al jouw keuzes invloed hebben op het spelverloop.

Vechten, vluchten en verstoppen

De journalisten kregen net als in de game te maken met gemaskerde koppensnellers. Ze konden kiezen om te vluchten, zich te verstoppen of in de aanval te gaan.De vluchters trokken langs de bloederige keuken de tuin in. Een lage mist boven het zwembad verborg een drijvend lijk.

Wie wou schuilen, werd opgesloten in een donkere kamer. Met een zaklampje moesten de deelnemers, in een kast met menselijke resten, op zoek naar de sleutel om zich te bevrijden. De vechters kwamen in een martelkelder terecht. Het karkas van een stier in een rokerige koelruimte creëerde een slachthuiseffect.

Bloeddorstige recensenten

Het bloed en de skeletten waren namaak, de horrorsfeer was echt. Aan het eind van elke route kregen de deelnemers de kans om op de PlayStation 4 helemaal op te gaan in Until Dawn. Dankzij een livestream was de game release wereldwijd te volgen. Zo stond Dazzle Events het communicatiebedrijf ABCommunication bij met een mix van creativiteit en organisatie. Het leverde PlayStation alvast een legertje enthousiaste recensenten op!

www.dazzle-events.be

www.abcommunication.be

 

Meer van Dazzle Events :

Dazzle Events