Event Agencies

Apr 20, 2024, 6:19
Opening dienstencentrum in Deinze: Dazzle Events zorgt voor vuurwerk

Opening dienstencentrum in Deinze: Dazzle Events zorgt voor vuurwerk

31 mei 2016

De inwoners van Deinze zullen de officiële opening van het nieuwe dienstencentrum Leiespiegel niet snel vergeten. Activiteiten voor jong en oud, foodtruckfestival, raften op de Leie, optredens, afsluitend vuurwerk… Elk van de ruim 2000 bezoekers vond zijn gading in het concept van Dazzle Events.

Het Dazzle-team bezocht de locatie enkele malen en bokste een eventconcept in elkaar, met voor ieder wat wils. Het voorstel kreeg de voorkeur van de Stad Deinze. “Bij een dergelijke organisatie zijn heel wat partners betrokken: de stad, de communicatiedienst, de dienst cultuur en evenementen, de technische dienst, de burgemeester, brandweer en politie, Waterwegen & Zeekanalen…” vertelt Thijs Bekaert (Dazzle Events). “Wij traden op als spilfiguur, brachten alle partijen bij elkaar en zorgden voor een stevige injectie creativiteit.” Jan Vermeulen (burgemeester Deinze) bevestigt: “Dazzle profileerde zich als een toppartner: professioneel, correct en to the point.”

Van alle markten thuis

De Stad Deinze wou zoveel mogelijk bezoekers van alle leeftijden lokken om de opening de nodige ruchtbaarheid te geven. “Voor ons betekende dit event een prima gelegenheid om te putten uit onze brede ervaring”, vervolgt Thijs Bekaert. “We kunnen reeds terugblikken op de geslaagde organisatie van familiedagen, nightlife events en bedrijfsevenementen met de nodige uitdagingen op het gebied van logistiek en veiligheid. Hier vielen alle puzzelstukjes precies in elkaar.” Het team moest bovendien rekening houden met tal van verschillende meningen en voorkeuren. Aan de hand van herhaalde persoonlijke gesprekken formuleerde het een concept met tal van leuke details, waarin alle partijen zich konden vinden.

Oog voor de specificiteit van de klant

Elke klant is anders, geen twee events zijn dezelfde. Hier vonden de activiteiten bijvoorbeeld plaats op de openbare weg en op de Leie, wat toch wel een aantal specifieke uitdagingen inhield. Thijs Bekaert: “Veiligheid stond helemaal bovenaan het prioriteitenlijstje. Tegen die achtergrond begonnen we pas om 4 uur ’s ochtends met het opbouwen om de openbare orde zo weinig mogelijk te verstoren. De stadsdiensten moesten de straten dan ook pas op het allerlaatste moment verkeersvrij maken.” De burgemeester heeft het laatste woord: “De opening van Leiespiegel overtrof onze stoutste verwachtingen. De indrukwekkende metamorfose van de stad vormde de ideale basis het beste feest in jaren.”

Plant u ook een groot publieksevenement…? Bel 053 39 88 83 of mail naar info@dazzle-events.be

www.dazzle-events.be

Meer van Dazzle Events :

Dazzle Events