Benelux Event Awards

Apr 25, 2024, 23:56
VO bekroond in nieuw segment van de BEA Awards

VO bekroond in nieuw segment van de BEA Awards

20 april 2017

Op 20 april in ICC Ghent, heeft het Brusselse agentschap VO event de enige Gouden trofee behaald in de nieuwe categorie van de BEA Awards: de Fairs & Exhibitions.

“VO is erin geslaagd om het reeds goed gevulde segment van de artistieke exposities open te trekken om een zeer aantrekkelijk evenement te creëren, bestemd voor een perfect gericht doelpubliek,” zo vertelt Christophe Landuyt, juryvoorzitter voor deze categorie. ”Hoewel het om een commercieel evenement gaat, heeft Art on Paper zich toch kunnen onderscheiden door zijn conservatieve aanpak en zijn niet-flexibele selectiecriteria. Veel meer dan andere kunstevenementen, is Art On Paper ook op zoek gegaan naar interactie met zijn bezoekers. Het publiek van het evenement is op die manier geëvolueerd van een kleine kring van kenners naar een zeer breed publiek, dat stond te popelen om de artistieke tekeningen te ontdekken. ”

“De jury kon zeker ook het hybride karakter van het evenement appreciëren : Art on Paper was natuurlijk een evenement met een commercieel karakter, maar het heeft daarbij wel zijn intrek genomen in een van onze nationale culturele symbolen. Op die manier kon de Bozar ontdekt worden door een breed publiek dat dit gebouw nog niet kende.”

Overzicht van het project:

Art on Paper: VO voor VO/Bozar

De tweede editie van de internationale kunsttentoonstelling gewijd aan het hedendaagse ‘Art on Paper’ design, die tussen 8 en 11 september 2016 door VO in samenwerking met Bozar werd georganiseerd, werd een buitengewoon succes.

VO ontwikkelt zijn eigen ‘laboratorium’ door het lanceren van evenementen die gericht zijn op burgers en consumenten. Deze initiatieven zijn ontstaan vanuit een ambitie om nieuwe wegen te verkennen binnen de wereld van de evenementen. Het doel: innoveren door mee te surfen op trends die het potentieel hebben om economisch leefbaar te zijn. Art on Paper is hier een mooi voorbeeld van. Deze kunstbeurs omtrent hedendaags design, een initiatief van VO, werd al snel als onmisbaar beschouwd binnen het circuit van artistieke evenementen.

Art on Paper biedt een kunsttentoonstelling gewijd aan hedendaags design, een medium in volle expansie dat zichzelf onderscheidt door toegankelijkheid, zowel op esthetisch als op financieel vlak. Het spring er tussenuit omwille van zijn originele formule: 25 Belgische en internationale galerijen van hedendaagse kunst, alsook 25 solo-shows van gevestigde of opkomende artiesten, allemaal gedurende 5 dagen te ontdekken in de Bozar, een belangrijke culturele hotspot in Brussel.

De menselijke omvang, de curator-aanpak van de beurs, en de kwaliteit van de solo-shows hebben bijgedragen tot een bredere participatie van verzamelaars, curatoren en kunstliefhebbers. Het publiek, de pers en de Belgische en internationale verzamelaars waren allemaal erg positief over de voorgestelde selectie van Art on Paper. Deze tweede editie draagt nogmaals bij tot het bevestigen van de positie van Brussel als hoofdstad van de Europese hedendaagse kunst.

www.vo-event.be

Meer van VO The Event Alchemist :