Benelux Event Awards

Jan 27, 2022, 15:41
EuBea Awards 2015: knowhow van Belgische agentschappen rijkelijk beloond

EuBea Awards 2015: knowhow van Belgische agentschappen rijkelijk beloond

09 november 2015

Op vrijdag 6 november werd de uitreiking van de EuBea Awards een internationale overwinning voor de Belgische agentschappen. In het licht van het weinig aantal projecten dat ‘onze' agentschappen hadden ingeschreven op het Europees festival van evenementen en live communicatie, kon er niet worden voorspeld dat België er met kop en schouders zou bovenuit steken.

Aan het begin van deze 10de editie van de EuBea Awards hadden de organisatoren van het Europees festival van evenementen en live communicatie trots aangekondigd dat 2015 alle records zou breken: 122 agentschappen uit 21 landen hadden namelijk een indrukwekkende 290 entries* ingediend. België had er slechts 15 ingediend, oftewel 5 % van het totaal, waardoor men zich onmiddellijk afvroeg of we ons dit jaar wel zouden kunnen onderscheiden. Maar na afloop van de preselecties, waarna er nog maar 1/3 van de ingeschreven projecten overbleven, bleek dat de kansen van de Belgische delegatie hoger kwamen te liggen, want met 9 entries in de finale had België het meest aantal gekwalificeerde projecten. De overwinning was nochtans relatief, want op dat moment moest het moeilijkste nog komen, namelijk elk project voorstellen aan de 30 juryleden en, vooral, hen overtuigen zodat ze de gouden award in een of andere van de 19 categorieën in de wacht konden slepen. En met 5% van de entries konden de Belgen naar verhouding hopen om uit Sevilla terug te keren met 1 gouden trofee in hun koffers.

Tijdens de prijsuitreiking van 6 november bleek al snel dat de Belgische delegatie steeds meer op de voorgrond kwam te staan. Andere landen kwamen er nauwelijks aan te pas, want elk overgebleven Belgisch project won in minstens één categorie een gouden award, maar de plechtigheden van de tweehonderdjarige herdenking van de Slag bij Waterloo kregen niet minder dan 4 Golden Awards, 3 Special Mentions en 1 Silver Award toegekend! Daarnaast, wat uniek is in de geschiedenis van de EuBea, wonnen Fast Forward (Eneco Clean Beach Cup) en The Oval Office ('The Perfect Match’ voor SD Worx) ook elk een Golden award. Twee zeer mooie prijzen die werden uitgereikt in bijzonder gegeerde categorieën!

Met 6 gouden awards van in totaal 19 categorieën en 3 speciale prijzen van de 11, is België het land dat veruit het meest aantal Golden Awards heeft weggekaapt op deze editie. Maar eigenlijk moet het 6 van de 9 categorieën zijn, want ons land had zich in geen enkel van de andere 10 categorieën ingeschreven. Een uitzonderlijk succespercentage dus!

Hoe kan zo’n succes nu worden verklaard? Zijn de Belgische agentschappen echt beter dan hun Europese tegenhangers, of zijn ze beter voorbereid op dit soort wedstrijd? Morgen krijgt u hier het antwoord op, met de laureaten op eventnews.be…

In 2016 zal het EuBea festival in Sint-Petersburg plaatsvinden van 19 tot en met 22 oktober.

Info: www.eubeafestival.com

Het palmares van de Belgen:

VO Communication, Verhulst Events en Luc Petit Création kapen de gouden award weg dankzij de plechtigheden van de tweehonderdjarige herdenking van de Slag bij Waterloo:

Best Public Event voor Waterloo 2015 (Gold)

Best Celebration/Festivity voor Waterloo 2015 (Gold)

Best Execution voor Waterloo 2015 (Gold)

Best Cultural Event voor Inferno (Gold)

Best Integrated Event voor Waterloo 2015 (Silver)

Fast Forward krijgt de gouden en zilveren award dankzij de 'Eneco Clean Beach Cup’: Best Sustainable Event (Gold) en Best Non-profit/Social Service Event (Silver)

The Oval Office behaalt goud voor ‘The Perfect Match’, georganiseerd voor SD Worx: Best Team Building (Gold)

Speciale prijzen:

Best Event Agency voor VO Communication

Best Creative Director voor Luc Petit

EuBea Award (prijs voor het beste event in alle categorieën samen) voor Waterloo 2015

*een entry is de inschrijving van een project in een categorie. Hetzelfde project kan hoogstens in 3 categorieën worden ingeschreven, met in totaal dus maximaal 3 entries.

Meer van Best Event Awards VO The Event Alchemist fast forward The Oval Office :